On the way to You

Koncertā piedalās: Aija Rēķe - vijole, Eduards Grieznis - klavieres, Dace Micāne-Zālīte - dzeja

Programmā:
J. Haidna, J. Brāmsa, F. Šopēna, J. Vītola, T. Ķeniņa, J. Kalniņa, L. Bulanžeres skaņdarbi un latviešu tautasdziesmu apdares. Daces Micānes-Zālītes dzeja.

Dzeja. Mūzika. Sarunas.
Vēstījums.
Veltījums Latvijai.
Aizbraukšana. Sapņošana. Pārnākšana.

“Tikai ejot dzīves ceļu cilvēks apzinās un citā leņķī ierauga savas mājas, valodu un kultūru. Kad tās trūkst, tad to izjūti domās, dabā, dziesmās, dzejā un gleznās.” D. Micāne-Zālīte.

Koncerta noskaņa ieved pavasarīgas atmošanās skaņās un reizē stāsta par gatavošanos Latvijas simtgades svinībām. Dzeja tematiski savijas ar mūziku uzsverot nebeidzamās cilvēka alkas pēc piepildījuma, meklējumiem, mīlestību pret Tēvzemi, kā arī šobrīd aktuālo tēmu Latvijā - par latviešiem, kas ir aizbraukuši, tiem kas atgriezušies un tiem, kas vēl ir ceļā.
Daces Micānes-Zālītes izjustie, emocionālie dzejoļi ielūkosies aktuālajās tēmās par mūsdienu latvietību, pasaules pilsoņiem, patiesajām dzīves vērtībām, mīlestību un ilgām pēc dzīves piepildījuma.

Mākslinieki:
Pianists Eduards Grieznis mācījies klavierspēli Gildholas Mūzikas un Drāmas skolā Londonā un Karaliskajā Ziemeļu Mūzikas Koledžā Mančesterā, Anglijā. Viņš ir daudzu starptautisku konkursu laureāts. Organizējis neskaitāmus koncertus, tai skaitā labdarības. Nesen klajā laidis debijas albumu “Eduards Grieznis Piano Music”, kas guvis plašu ievērību Latvijas sabiedriskajos medijos un atzinīgas kritikas. Vairāk: http://eduardsgrieznis.com

Vijolniece Aija Rēķe vijoļspēli absolvējusi Bostonas Universitātē ASV un Roterdamas konservatorijā Nīderandē. Plaši koncertējusi Eiropā un Ziemeļamerikā gan kā soliste, gan daudzos orķestros. Vairāku starptautisku konkursu un apbalvojumu laureāte, Amerikas Nacionālās Mūzikas biedrības Pi Kappa Lambda biedre. Pasniegusi vijoļspēli El Sistema programmā ASV. Vairāk: https://aijareke.wordpress.com

Dzejniece Dace Micāne-Zālīte mācījusies Jeila (Yale) Universitātes drāmas skolā ASV kā Special Research Fellow režijas nodaļā. Pedagoģe, daudzu publikāciju un grāmatas “Vāveru gane” autore, piedalījusies televīzijas raidījumu, dokumentālo filmu un Dziesmu svētku lieluzveduma režijā. Dace Micāne-Zālīte studē Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Baltu filoloģijas maģistra studiju programmā, specializējoties folkloristikā.

Biļetes: 7 eiro (bērniem līdz 12 gadiem un pensionāriem 5 eiro)

 
No upcoming events