Laima Jansone un DJ Monsta. DZIMUŠI LATVIJĀ

Zeme ir mūsu mājas, patvērums, taču tajā pat laikā, tā ir dzīva būtne, kura runā strauta, jūras, vēja, koku lapu, lietus, ripojošu oļu un citu skaņu valodā. Bieži vien cilvēki to sauc par klusumu. Es šajā klusuma harmonijā redzu sarežģītu sistēmu, ar dažādiem likumiem pilnu lietu kārtību, kas pastāv jau miljoniem gadu. Katrā zemē, daba skan savādāk un tas ir sadzirdams tradicionālajā mūzikā. Koncertā būs dzirdama mūsu saruna ar Zemi - ar Latviju, tās dabas skaņām un tautas mūziku, un citām zemēm, kuras iedvesmojušas. Tās būs mūsdienīgi interpretētas tautas dziesmas un oriģinālskaņdarbi.

Mūziķe Laima Jansone savu profesionālo solo karjeru uzsāka 2011. gadā. Kopš tā laika ir spēlējusi Latvijas lielākajās koncertzālēs – Lielā ģilde, Latgales vēstniecībā “Gors”, Doma baznīca, LNB Ziedoņa zāle u.c., kā arī ārzemēs – Itālija, Beļģija, Vācijā, Austrijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Somijā, Japānā, Abu dabi, Austrālijā u.c.

Senais latviešu instruments atdzīvojas mūsdienīgas, enerģijas pārpilnas, jaunas meitenes rokās. “Var jau teikt, ka kokle – pēdējā laikā pateicoties jaunās, talantīgās koklētājas Laimas Jansones spilgtajam fenomenam – tagad ir modē un citi mūziķi to steidz izmantot. Un labi, ka izmanto, jo rezultāts ir ļoti rosinoša un aizraujoša pasauļu satikšanās,” tā Inese Lūsiņa laikrakstam Diena. Pieminētā fenomena rezultātā Laima veido sadarbības ar visplašāko muzikālo skanējumu diapazonu.

Spēlējusi kopā ar “Sinfonietta Riga”, Latvijas Radio kori, kā arī M. Briežkalna izveidotajā Laimas Jansones trio “Zarbugans” Baltijas lielākā džeza festivāla “Rīgas Ritmi” ietvaros. 2011.gadā uzaicināta uzstāties uz pasaules lielākās mūzikas izstādes WOMEX galvenās skatuves. Pēdējo gadu projektu ietvaros minama uzstāšanās ar Maestro Raimondu Paulu koncertā “Dzimuši Rīgā”, ieraksts ar Renāru Kauperu un veiksmīga skatuviskā sadarbība ar grupu "Astro'n'out", kā arī uzstāšanās ar Fēru salu dziedātāju Eivøra.

Dj Monsta (Uldis Cīrulis) ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un scratch meistars. Viņam patīk izaicināt mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas iespējas mūzikas radīšanai “dzīvajā” un ierakstos. Sadarbojies vairākos projektos ar Latvijas labākajiem hip hop māksliniekiem un džeza mūziķiem. Eksperimentējot ar elektroniku un scratch, piedalījies vērienīgos akadēmiskās mūzikas projektos ar pasaulē atzīto Latvijas Radio Kori, Eiropas kori “TENSO” un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. 2016. gadā ieguva 11. vietu pasaulē DMC Online Champonships un 2014. gadā kļuva par Latvijas “RedBullThre3Style” čempionu.

Jaunākais izaicinājums - latviešu tradicionālā tautas mūzika - atvērtība elektronikas skaņu vibrācijām, ritmiem un senās kultūras vērtībai.

 
No upcoming events