TIEŠSAISTES koncerts. Dzimuši Latvijā

Turpinot Latvijas simtgadē iedibināto tradīciju, 2020. gada “Jūrmalas festivālā” tikāmies ar izciliem Latvijā dzimušiem mūziķiem, kuri ieguvuši plašu starptautisku atzinību – vijolnieci Kristīni Balanass, pianistu Andreju un Sergeju Osokiniem, operdziedātāju Aleksandru Antoņenko, pianist Reini Zariņu un vijolnieku Raimondu Ozolu, kuriem uz Dzintaru koncertzāles skatuves pievienojās jaunie Latvijas talanti.

Jūrmalas festivāla koncerts “Dzimuši Latvijā” tradicionāli pulcē Latvijā dzimušos mūzikas spīdekļus – gan strauji plaukstošos jaunos talantus, gan latviešu mūziķus ar starptautisku slavu, kuru uzstāšanās dzimtenē vienmēr ir gaidīts notikums. 2020. gada krāšņajā solistu parādē uzmirdzēja vijolniece Kristīne Balanas, kuras spožā un temperamentīgā  vijoļspēle pēdējos gados skanējusi Berlīnes un Parīzes filharmonijās, Bārbikena centrā Londonā, kā arī jaunās paaudzes izcilais un daudzpusīgais saksofonists Aigars Raumanis, kurš 2020. gadā ieguva Lielo mūzikas balvu kategorijā ‘’Gada jaunais mākslinieks’’. Spilgts sitaminstrumentu spēles talants, vēl tikai Ķekavas mūzikas skolas audzēknis ir Mārtiņš Starostnieks, konkursa ’’Inese Galantes talanti’’ laureāt, kurš klātesošos apbūra ar savu uzstāšanos. Mūziķu plejādes vidū muzicēja pianisti – harismātiskais stilu meistars Andrejs Osokins un klavierspēles pētnieks Sergejs Osokins, kā arī Reinis Zariņš, kuru neapšaubāmi var dēvēt par dārgakmeni latviešu atskaņotājmākslā, un džeza pianists un komponists Edgaru Cīrulis, oriģinālas muzikālās valodas īpašnieks. Latviešu slavenākā opertenora Aleksandra Antoņenko balsi dzirdēt Latvijā allaž ir svētki – šajā koncertā viņš klausītājus priecēja ar Riharda Štrausa mūziku, kurš cilvēka balsij 20. gadsimtā veltījis brīnumskaistas lappuses. Strauji plaukstošā un spēcīgā soprāna īpašniece Laura Teivāne ir viena no vadošajām Latvijas Nacionālās operas solistēm, bet šarmantā dziedātāja Beāte Zviedre niansēti spēj dziedāt gan mūziklu, džezu un seno mūziku. Koncertā muzicēja kamerorķestris ’’Sinfonietta Rīga’’ un vijolnieks Raimonds Ozols, kurš brīvi uzstājas klasiskās un populārās mūzikas žanros, spēlējot gan akustisko, gan elektrisko vijoli. Pie diriģenta pults – jau tradicionāli – Berlīnes Komiskās operas galvenais diriģents Ainārs Rubiķis.

Daudzveidīgajā un emocionāli košajā programmā līdzās neakadēmiskām epizodēm skanēja izlase ar Volfganga Amadeja Mocarta, Pētera Čaikovska, Fēliksa Mendelszona, Morisa Ravela, Frederika Šopēna, Antonīna Dvoržāka instrumentāliem un vokālajiem skaņdarbiem, kuros uzplaukst gan dzirkstošs saules prieks, gan melodiju daile, gan cildinošs mūzikas gars.

 

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu, ar kuru varēsiet noskatīties koncertu no jebkuras vietas pasaulē, jebkurā ērtā brīdī 5 dienu laikā no koda aktivācijas mirkļa. Kodu vienlaicīgi iespējams izmantot tikai vienā viedierīcē.

 
No upcoming events