TIEŠSAISTES pasākums. Maestro Raimonda Paula 85. dzimšanas dienas koncerts

12. janvārī Dzintaru koncertzālē jau tradicionāli tiek svinēta Maestro Raimonda Paula jubileja, tomēr šajā reizē koncerts bija īpašs, jo tika svinēta Maestro 85. gadu dzimšanas diena. Koncertā uz skatuves kāpa mūziķi, ar kuriem Raimondam Paulam izveidojušās īpašas muzikālas draudzības vairāku gadu garumā. Līdzās Maestro pie klavierēm uzstājās dziedātājas Dināra Rudāne un Ance Krauze, nepārspējamais Intars Busulis, daudzpusīgais Daumants Kalniņš, pasaulslavenais tenors Aleksandrs Antoņenko, vokālā grupa “Framest” un Latvijas Radio bigbends. Ar katru no viņiem Maestro iestudējis dažādas koncertprogrammas un ieskaņojis albumus.

Šajā jubilejas koncertā skanēs kompozīcijas no dažādiem R. Paula daiļrades periodiem un koncertprogrammām izcilu latviešu dziedātāju izpildījumā. D. Rudāne un A. Krauze ir spilgtas skatuves personības ar spēcīgām balsīm, un viņu talantu Maestro vienmēr augstu vērtējis. Nav noslēpums, ka I. Busuli kā 27 gadus vecu jaunekli izrādē “Kabarē” ievērojis tieši R. Pauls, izsakot piedāvājumu startēt konkursā “Jaunais Vilnis”, kas bija I. Busuļa popularitātes sākums. Ar pasaulē slaveno opertenoru A. Antoņenko Maestro īstenoja īpašu koncertprogrammu pagājušajā vasarā, bet ar D. Kalniņu un vokālo grupu “Framest” piedzīvoti daudzi neaizmirstami koncerti un pirmatskaņoti jauni skaņdarbi. Dziedātājus pavadīs vienmēr uzticamais R. Paula skatuves partneris – Latvijas Radio bigbends, kura patrons ir pats Maestro.

Koncertā baudīsim populāras Maestro dziesmas ar Jāņa Petera vārdiem, kurās savijas romantiska pasaules izjūta, dzimtenes mīlestība un gaiša nostalģija, tāpat arī dziesmas, kas tapušas ar Guntara Rača vārdiem – brīnišķīgas lirikas pērles. Uzlādējoša enerģija izpaudīsies latviešu tautas dziesmu aranžējumos, bet džeza noskaņas un neatkārtojamā Paula klavierspēle atklāsies fragmentos no ekspresīvās svītas “Melnās krāsas” un cikla “Iespaidi”. Jubilejas koncertu papildinās emocionāli ietilpīgās balādes ar Imanta Ziedoņa un Jevgeņija Jevtušenko (Yevgeny Yevtushenko) vārdiem.

 

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu, ar kuru varēsiet noskatīties koncertu no jebkuras vietas pasaulē, jebkurā ērtā brīdī 5 dienu laikā no koda aktivācijas mirkļa. Kodu vienlaicīgi iespējams izmantot tikai vienā viedierīcē.

 
No upcoming events