TIEŠSAISTES koncerts. Skaistākās operu ārijas

Valentīndienas priekšvakarā klausītājus priecēja koncerts “Skaistākās operu ārijas” no Dzintaru koncertzāles. Ar jaunu programmu – skaistākajām  latviešu un ārzemju komponistu mīlas ārijām koncertā uzmirdzēja pasaulslavenais operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko, brīnišķīgās mecosoprāna balss īpašniece Laura Grecka un baritons Jānis Apeinis. Kopā ar valsts kamerorķestri “Sinfonietta Rīga” diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā viņi aizveda klausītājus pasakainajā opermūzikas pasaulē.

Koncertā skanēs fragmenti no Volfganga Amadeja Mocarta mīlas intrigu un asprātīgu cīņu caurvītās operas “Figaro kāzas” un smalki psiholoģiskā meistardarba “Dons Žuans”. Franču maigums, čigānu brīvības alkas un spāņu temperaments atklāsies lappusēs no Žorža Bizē operas “Karmena”, kurā mīlestība nepakļaujas nekādiem likumiem. Itāļu veristu Džakomo Pučīni un Pjetro Maskanji operās mīla uzbangos līdz saldkaislai katarsei, bet latviešu komponistu Jāzepa Vītola, Emīla Dārziņa un Arvīda Žilinska opermūzika saviļņos ar izjusto liriku un ilgām pēc ideāliem. Savukārt elegants flirts un mīlas uzvaras prieks ieskanēsies operešu un neapoliešu mūzikā, atgādinot par mīlestības un dzīves svinēšanu.

Aleksandrs Antoņenko pēdējos desmit gados iekarojis pasaules ievērojamāko operteātru un koncertu skatuves, izdziedot teju 30 tenoru lomu. Jau kopš 2004. gada viņš ir kļuvis par starptautiski atzītāko Latvijas tenoru, kurš ar panākumiem debitējis Berlīnes operās, Drēzdenes “Semperoper”, Oslo un Stokholmas Karaliskajā operā, Ženēvas, Parīzes, Romas un Minhenes opernamos, Vīnes valsts operā, Londonas Koventgārdena un arī Ņujorkas Metropoles operteātrī. Diriģenta Rikardo Muti vadīta, spoži aizritēja A. Antoņenko debija Otello lomā prestižajā Zalcburgas festivālā 2008. gadā. Gadu vēlāk viņš ar milzu panākumiem debitēja Metropoles operteātrī Ņujorkā, kurā A. Antoņenko tagad atgriežas jau regulāri, atveidojot vadošās tenoru lomas.

 

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu, ar kuru varēsiet noskatīties koncertu no jebkuras vietas pasaulē, jebkurā ērtā brīdī 5 dienu laikā no koda aktivācijas mirkļa. Kodu vienlaicīgi iespējams izmantot tikai vienā viedierīcē.

 
No upcoming events