KOTJONOK PO IMEŅI GAV. Latvijas Leļļu teātra izrāde tiešsaistē

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu. Pasākumu iespējams noskatīties jebkurā ērtā mirklī 3 dienu laikā no piekļuves koda aktivizēšanas brīža.

 

Grigorijs Osters

Kaķēns vārdā Vau / Котёнок по имени Гав

 

Izrādes ilgums: 1:10, 2 cēlieni

 Ieteicamais vecums: 3+

Pirmizrāde: 29.11.2019.

 

Režisors: Māris Koristins

Māksliniece: Vita Radziņa

Komponists: Valdis Zilveris

Dziesmu teksti: Vladimirs Novikovs

Lomās: Elīna Feofanova, Lilija Sūna, Jurijs Luniks, Vladimirs Svoboda

Gaisma: Gvido Āboliņš, Arta Kronberga

Skaņa: Ģirts Lerhs, Jānis Miezītis

Rekvizitore: Maija Velmere

Skatuves meistars: Druvis Anusāns

Video: Emīls Alps

Lelles, kostīmus un dekorācijas izgatavojuši: Krista Ķipure, Aija Krūma, Madara Mieriņa, Inese Zelmene, Vilnis Jēkabsons, Kaspars Ozoliņš, Leonīds Rotbarts

 

Izrāde “Kaķēns vārdā Vau” tapusi pēc Grigorija Ostera pasakas motīviem. Šo darbu, kas sarakstīts pirms vairāk nekā 40 gadiem, iemīļojuši daudzu paaudžu lasītāji. Pasakas galvenais varonis – mazs kaķēns ar kaķēnam neierastu vārdu Vau, iepazīst pasauli un spriež par to neierastā veidā.

Izrādes tēli ir divi bērni - kaķēns un kucēns, un divi pieaugušie - suns un kaķis. Pieaugušie suns un kaķis rīkojas tā, kā ieraduši daudzu gadu garumā, vienmēr sagaidot kādas likstas un nodevību, un šo pieredzi cenšas iemācīt mazuļiem. Mazuļi raugās uz pasauli atšķirīgi, viņu rīcība ir pagalma pieaugušajiem negaidīta – viņi vēlas spēlēties un draudzēties viens ar otru.

Izrādes režisors Māris Koristins stāsta: “Izrāde ir par bērnību, par jaukāko laiku, kad nav negatīvas pieredzes, un kaķēni nezina, ar kuru vajadzētu vai nevajadzētu draudzēties. Ir taču tik jauki novērot zooloģiskā dārza mazuļu nodalījumu, kurā rotaļājas visdažādāko zvēru mazuļi. Un vēl – ja pieaugušais nodarījis pāri mazākajam, tad arī viņam ir jāatvainojas”.

 
No upcoming events