TIEŠRAIDE. Reanimatologa PĒTERA KĻAVAS lekciju cikls. 7. lekcija. Ēšana un veselība

Mūsdienās nav tēmas, kas būtu apspriesta un iztirzāta plašāk, daudzpusīgāk un publiskāk, kā tas ir ar ēšanu. Diētas, norādījumi, brīdinājumi, pretrunīgi pētījumi un tik daudzas patiesības, kas noliedz viena otru… Kā visā tajā atrast risinājumu, kas der tieši jums?

Pēteris Kļava piedāvā savu daudzu gadu ārsta pieredzē un pasaules zinātnieku pētījumos balstītu redzējumu – sākot no visvienkāršākās fizioloģijas un uzticamiem zinātnes faktiem, beidzot ar izpratni par lielo līdzsvaru ķermenī.
Lekcijā apkopotas gan senās Ķīnas, Tibetas un Indijas medicīnas atziņas, gan mūsdienu Rietumu universitāšu jaunākie pētījumi. Praktiski pielietojamus un veselībai patiešām noderīgus padomus atradīs gan tie, kas nav gatavi īpaši piepūlēties un mainīt savā dzīvē kaut ko radikāli, gan tie, kas grib saprast un uzzināt vairāk un ieviest nopietnākas izmaiņas savās ēdienu un arī dzērienu tradīcijās.

 

Pētera Kļavas lekciju cikls aicina domāt un meklēt atbildes gan uz eksistenciāli svarīgiem jautājumiem par dzīvi, tās jēgu, nāvi, apziņu un prātu, gan izprast dažādas ļoti praktiskas dzīves jomas, ar kurām ikvienam jāsaskaras ikdienā. Lekcijas notiks reizi mēnesī tiešraidē, un, ja tas būs iespējams, arī klātienē.

Par lekciju cikla rašanos Pēteris Kļava stāsta: “Jau no 1989.gada, strādājot BKUS Reanimācijas nodaļā un Latvijas Katastrofu medicīnas centrā, man ļoti daudz ir nācies redzēt cilvēku izmisumu, sāpes, nesamierināšanos, pašam domāt un atbildēt uz vecāku jautājumiem par dzīvības vērtību, prāta niecību un nevarību. Kāpēc dzīve notiek tieši tā? Kas ir jēga? Un vai vispār tāda ir? Vai dzīve tiešām nevar būt bez ciešanām? Vairāk nekā 30 gadus diendienā esmu meklējis atbildes uz šiem eksistenciālajiem jautājumiem, lasot gan senus autentiskus tekstus, gan mūsdienu zinātnes jaunākos pētījumus.

Tas, ko es vēlos, ir - dalīties savās atziņās. Ne jau atklāt galējo patiesību, bet uzrādīt interesantus un kvalitatīvus zināšanu avotus. Jēga nav nepārtraukti vilties un būt pesimistiskiem, bet caur izpratni spēt nointegrēt samsāras bezjēdzīgās eksistences riteni un pelēkās ikdienas ļoti daudzos priekus.”

  • Turpmāk reizi mēnesī lekciju cikla turpinājums
  • Informācija par lekciju tēmām pieejama mājaslapā reanimare.lv
  • Nākamo lekciju datumi tiks publicēti Biļešu Paradīzes lapā, Reanimāre mājaslapā un FB lapā
  • Tiešraides biļešu iegāde tikai Biļešu Paradīzes internetveikalā
  • Notikušo lekciju video ieraksti (neilgu laiku pēc lekcijas) būs iegādājami Reanimāre mājaslapā

Lūdzam pievērst uzmanību, ka tiešraidi būs iespējams noskatīties tikai tiešraides laikā - ieraksts Biļešu Paradīzes mājaslapā nebūs pieejams.

 
No upcoming events