SNIEGA KARALIENE. Latvijas Leļļu teātra izrāde tiešsaistē

Iegādājoties biļeti, saņemsiet pieejas saiti un kodu. Pasākumu iespējams noskatīties jebkurā ērtā mirklī 3 dienu laikā no piekļuves koda aktivizēšanas brīža.

 

Hanss Kristians Andersens

SNIEGA KARALIENE

Izrādes ilgums: 1:40, 2 cēlieni

Pirmizrāde: 17.12.2004.

Režisors: Māris Koristins

Māksliniece: Anita Znutiņa-Šēve

Komponists: Valdis Zilveris

Dziesmu tekstu autore: Daina Strelēvica

Skulptore: Marga Austruma

Tulkojums no vācu valodas: Anna Bauga

Sniega karaliene

Dace Vītola

Gerda

Baiba Vanaga

Kajs, Princis, 1. laupītājs, Ziemeļbriedis

Edgars Kaufelds

Vecmāmiņa, Ziedu feja, Princese

Silvija Bitere

Klāra - galma vārna, Mazā laupītāja

Santa Didžus

Kārlis - Klāras līgavainis, Laupītāju vadone

Miķelis Žideļūns

2. laupītājs

Anrijs Sirmais

Puķes, sniegpārslas, putni

trupas aktieri

Liela daļa lasītāju uzskata, ka Hansa Kristiana Andersena „Sniega karaliene” ir viena no tām pasakām, no kurām strāvo ledains aukstums un pat ļaunums, taču to nevar teikt par šo iestudējumu. Visa radošā grupa – režisors, leļļu un dekorāciju māksliniece, mūzikas autors un aktieri – ir panākuši, ka izrādē dominē labestība un mīlestība. Izrādē ir akcentēta allaž aktuālā doma, ka mīlestība un sirds siltums atkausē pat ledus kristālā sasaldētu sirdi un atgūst tos, kuri nokļuvuši ļaunuma atkarībā.

Protams, ka labā un ļaunā cīņa eksistē, tomēr tajā triumfē labā uzvara. Negatīvais Sniega karalienes tēls ir ļoti spilgts, bet ne tāds, kas spēj uzvarēt visu labo. Ar komiskajiem tēliem – Kraukļu pāri, Laupītāju un viņas rokaspuišiem – režisors izrādē rada jautras situācijas, kas izrādes nopietno tēmu dara vieglāku. Savukārt Valda Zilvera mūzika ir ļoti emocionāla. Uzveduma sākumā tā veiksmīgi rada mājas mieru, turklāt īpaši izteiksmīgi ir tie motīvi mūzikā, kas raksturo Gerdas pašaizliedzīgo un neatlaidīgo cīņu par Kaju. Izrādes māksliniece Anita Znutiņa-Šēve ir izveidojusi interesantu skatuves noformējumu, izmantojot „melnā kabineta” efektu. Tas palīdz skatītājiem izrādes laikā izstaigāt līdzi paša Andersena bagātās fantāzijas lidojumam. Iestudējumā darbojas tikai lelles.

 
No upcoming events