ARTURS UN APAĻĀ GALDA BRUŅINIEKI

Sandija Santa

Izrādes ilgums: , 2 cēlieni
Ieteicamais vecums: 6+
Pirmizrāde: 11.12.2020.
Režisors: Edgars Niklasons
Scenogrāfe, leļļu māksliniece: Evita Bēta
Kostīmu mākslinieks: Edgars Niklasons
Mūzikas autori: Kaspars Bārbals, Mārtiņš Miļevskis
Horeogrāfe: Alise Putniņa
Gaismu mākslinieks: Uldis Andersons

GIDA BALSS. Kā vēsta nostāsti, senatnē dzīvojuši daudzi jo daudzi karaļi, tomēr tikai daži no tiem spējuši iemantot tādu slavu kā drosmīgais Karalis Arturs, Logres valdnieka Utera Pendragona dēls. (..)

ANSELS. (Ķēmodamies.) Kur mājo diženu bruņinieku dvēseles... B-o-o-o-ring! (Ansels fotografē “selfiju” ar Karaļa Artura menekenu, kurš atrodas aiz vitrīnas. Piepeši manekens sakustas un Ansels salecas,) Eu, jūs redzējāt?!

Tā aizsākas stāsts par četriem 6.b klases skolēniem, kuri dodoties ekskursijā uz viduslaiku mūra pils muzeju aiz pārlieku lielas garlaicības iekļūst piedzīvojumos, kas uz visiem laikiem izmaina viņu dzīves un aizsāk galvu reibinošu cīņu par izkļūšanu no muzeja un savām baiļu sienām.

Kā noticēt sev un kļūt par varoni? Kā atšķiras varoņi un varonība leģendā par Karali Arturu un Apaļā galda bruņiniekiem un mūsdienās? Izrādes veidotāji atdzīvinās leģendu par bruņinieku laikmetu, izmantojot leļļu un objektu teātra paņēmienus, bet dramaturģiju balstīs šobrīd visā pasaulē populāro “izlaušanās istabu” jeb “escape room” noteikumos, kad, lai izkļūtu no slēgtas telpas, spēles dalībniekiem ir jāatrisina noteikts skaits uzdevumu.

 
No upcoming events