Liepājas ērģeļmūzikas festivāls/ Mūzika debesīm

Piektdien, 18. septembrī, plkst. 19.00 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē notiks koncerts Mūzika debesīm ar soprāni Ilzi Grēveli-Skaraini un ērģelnieci Ilonu Birģeli.

Ērģelniece Ilona Birģele un soprāns Ilze Grēvele-Skaraine šajā programmā apkopojušas skaņdarbus balsij un ērģelēm, aicinot sajust dievišķo klātbūtni, rast mieru, cerību un prieku. Līdzās mūsu klasiķiem – Jāzepam Vītolam, Pēterim Barisonam un Jāzepam Mediņam, koncertā skanēs arī Renātes Stivriņas jaundarbs vokālais cikls Mūzika debesīm, kas veltīts svēto lūgšanām cauri gadsimtiem un kļuvis par koncerta vadmotīvu. Programmā iekļautas arī miniatūras ērģelēm – Marģera Zariņa Usmas baznīcā, Romualda Jermaka Aglona un nesen tapušais Agnetas Krilovas-Bērziņas opuss Dimensija: LAIKS, kas rakstīts tieši Ilonai Birģelei.

***

XIX Liepājas ērģeļmūzikas festivāls šogad notiek no 12. līdz 19. septembrim Liepājā. Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties nodibinājmuma „Via Cultura” mājaslapā (viacultura.lv). Jaunumiem seko līdzi fb.com/ViaCulturaLV.

Festivāla koncerti notiks, ņemot vērā spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus. Aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī noteiktos epidemioloģiskos ieteikumus, kā arī izmantot lietotni „Apturi Covid”.

 
No upcoming events