Brīvdabas koncertcikls uz Tu/ Muzikāli poētiska izrāde Lūk, istaba šī...

7.augustā pulksten 19 pie sevis ciemos gaida Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra kvartets. 

"Lūk, istaba šī..." Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra “kvarķirņiks” (mājas koncerts) veltīts dzejnieka un dziesminieka Bulata Okudžavas daiļradei.

 

Režisore Dana Bjorka

Kompozīcija Dmitrijs Palēss

Muzikālā vadītāja Ludmila Mogiļevska

Izrādē piedalās: Dana Bjorka (vokāls), Nikolajs Gruničevs (ģitāra), Anna Marija Ivana (akordeons), Ņikita Osipovs (kontrabass)

 Mūsdienās, kad laiks rit ātri un jāpaspēj tik daudz, kluss vakars draugu lokā iepriecina sirdi. Tas ir vakars ar dziesmām un dzeju, kas atmodina visdažādākās sajūtas, gan satrauc, gan dāvā cerību. Vakars, kad dvēsele runā ar dvēseli vienā, patiesu jūtu valodā, vakars, kurā kļūstam tuvāki viens otram.

Pavisam nesen Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris atklāja jaunu spēles laukumu ar neparastu nosaukumu “Kvarķirņiks”. Par “kvarķirņiku “ dēvē  nelielu mājas koncertu, kas notiek dziedātāju vai mūziķu dzīvoklī (šī tradīcija ir īpaši populāra folk un rokmūzikas jomā). Pirmais notikums teātra jaunajā spēles laukumā “Kvarķirņiks” tika veltīts dzejnieka un dziesminieka Bulata Okudžavas daiļradei.

Šoreiz par “Kvarķirņiku” pārtaps Brīvdabas koncertzāle “Mītava”.

"Lūk, istaba šī..." – rinda no Okudžavas dzejoļa, kas visprecīzāk izsaka šī vakara būtību – "lūk, istaba šī..."...

...kur jūs esat laipni gaidīti...

...kur dvēsele runā ar dvēseli...

Laipni lūdzam!

 

Koncertsērijas “uz Tu” mērķis ir savest kopā mūziķus un klausītājus, lai atkal būtu kopā – uz Tu.

Ievērojot valstī esošo situāciju, koncertsērijas rīkotāji īpašu uzmanību pievērsīs visiem valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

 

Pasta salā, blakus brīvdabas koncertzālei "Mītava", atvērts arī Baltijā lielākais Smilšu skulptūru parks, kas strādā katru dienu no plkst. 10.00 līdz 20.00. 

 

________________________________________
Aicināma apmeklētājus:
- būt sociāli atbildīgiem un ievērot savstarpēju 2m distanci
(izņēmums – personas, kuras dzīvo vienā mājsaimniecībā);
- ievērot roku higiēnu;
- izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt publiskus pasākumus, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus.
Pasākumu norišu vietas organizatoram ir tiesības personām ar elpceļu infekcijas slimības pazīmēm liegt ieeju norišu vietā un aicināt tās atstāt norišu vietu.

 
No upcoming events