IERAKSTS. MARINAS REBEKAS KONCERTS RUNDĀLES PILĪ / Latvijas operas zvaigžņu koncertu ciklā Latvijā un pasaulē KOPĀ

Pasaulslavenais latviešu soprāns MARINA REBEKA – solokoncertā
RUNDĀLES PILS BALTAJĀ ZĀLĒ 2020. gada 31.jūlijā plkst 21:00, kas notiek klātienē un interneta tiešraidē koncertu cikla “KOPĀ” ietvaros.
Koncertā skanēs skaistākās Dž. Verdi un Dž. Pučini ārijas.
Koncertmeistare Laila Holberga.

Latviešu soprāns MARINA REBEKA ir viena no vadošajām mūsu laika operdziedātājām pasaulē. Viņa ir ieguvusi plašu atzinību kā viena no lieliskākajām Verdi, Rosīni un Mocarta dziedātājām pasaulē.
2016. gada Marinai Rebekai par viņas sasniegumiem tika piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis, kas ir Latvijas Republikas augstākais apbalvojums, bet 2020. gadā Rebeka ieguva Starptautisko klasiskās mūzikas balvu (International Classical Music Awards) kategorijā "Gada mūziķe".
Kopš viņas grandiozajiem starptautiskajiem panākumiem Zalcburgas festivālā 2009. gadā maestro Rikardo Muti vadībā, Rebeka ir regulāra viešņa pasaules prestižākajās koncertzālēs un operu namos, kā piemēram, Teatro alla Scala (Milāna), Parīzes Nacionālajā operā, Metropolitēna operā un Kārnegi zālē (Ņujorka), Koventgārdena opera Londonā, Concertgebouw (Amsterdama), Bavārijas Valsts operā (Minhene), Vīnes Valsts operā, Musikverein (Vīne) , Cīrihes operā, kā arī citviet.
Viņa sadarbojas ar tādiem pasaules vadošajiem diriģentiem kā Rikardo Muti, Zubins Meta, sers Antonio Papano, Valērijs Gergijevs, Janiks Nezē-Segvins, Marko Armiljato u.c.
Viņas solo albums “Spirito”, kurā iekļautas dramatiskā bel canto repertuāra pazīstamākās ārijas, tika laists klajā 2018. gada novembrī jau atzinību guvušajā mākslinieces mūzikas izdevniecībā “Prima Classic”. Savukārt, 2019.gada pavasarī ierakstu izdevniecība “Prima Classic” ierakstīja Dž.Verdi operas “Traviata” studijas iestudējumu, piedaloties izcilam zvaigžņu sastāvam ar Marinu Rebeku Violetas lomā, Latvijas festivāla orķestri un Valsts Akadēmisko kori “Latvija”.

 

 
No upcoming events