CERIŅU DĀRZA MELODIJAS / piemiņas koncerts operdziedātājai Rudītei Ruško

Š. g. 1. augustā plkst. 16.00 Rankas muižas dārzā izskanēs operdziedātājas Rudītes Ruško piemiņai veltīts klasiskās mūzikas koncerts “Ceriņu dārza melodijas”. Pagājušā gada pavasarī Rankas muižā tika iestādīts ceriņu dārzs un izskanēja pirmais opermūzikas koncerts − veltījums operdziedātājai, vokālajai pedagoģei un koncertu producentei Rudītei Ruško, kura 2018. gada nogalē negaidīti devās mūžībā. Šogad, lai arī sākotnēji ieplānotais koncerts maija sākumā bija jāatceļ, tradīcija tiks turpināta un koncerts ir pārcelts uz augustu. Koncerts no iekštelpām ir pārcelts uz skaisto, ziedošo Rankas muižas dārzu, organizētāji lūdz skatītājiem ņemt līdzi pledus, saulainu laiku un labu garstāvokli. Kā arī silti iesaka saģērbties atbilstoši laika apstākļiem un koncerta laikā ievērot valstī noteiktos piesardzības pasākumus.

Koncertā piedalīsies soprāns Anta Jankovska, mecosoprāns Irma Pavāre, baritons Nauris Indzeris un pianiste Helēna Kundrāta.
Koncertā skanēs operu, operešu un mūziklu fragmenti no pasaules klasikas zelta fonda, kā arī operdziedātājas Rudītes Ruško iemīļotākie skaņdarbi.
Ieejas biļete: 15€. Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs vai Rankas muižā koncerta dienā, iepriekš obligāti rezervējot pa telefonu +37129435542.

Operdziedātāja Rudīte Ruško vokālo mākslu apguva Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. No 1992. gada līdz 2000. gadam viņa bija Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) soliste. Dziedātājas nozīmīgākās lomas LNOB izrādēs bija Karmena un Mikaēla (Karmena), Esmeralda (Parīzes Dievmātes katedrāle), Ilze (Pazudušais dēls), Suzanna (Figaro kāzas), Pamina (Burvju flauta), Mizete (Bohēma), Amnerisa (Aīda) u.c.
1993. gadā Rudīte Ruško saņēma Lielo mūzikas balvu kā Henrija Pērsela operas uzveduma “Didona un Enejs” radošās grupas dalībniece.
No 2000. gada Ruško kā brīvmāksliniece koncertē Nīderlandē, Beļģijā, Lielbritānijā, Igaunijā, Itālijā, Vatikānā, Austrijā, Vācijā, Krievijā un citās valstīs.
Ruško 2004. gadā izveidoja privātu koncertorganizāciju un rīkoja daudzus dažāda mēroga muzikālos notikumus, savu radošo potenciālu veltot klasiskās opermūzikas un operetes žanra popularizēšanai. Ruško bija ilggadēja skatītāju iemīļotā “Ceriņu dārza” (Dobele) koncerta producente un dalībniece un darbojās arī kā vokālā pedagoģe.

 

 
No upcoming events