Bērnu radošās darbnīcas

Kultūras pils “Ziemeļblāzma” jūlija sākumā turpina laikmetīgajai mākslai veltītu un īpaši bērniem veidotu radošo nodarbību ciklu – “Ziemeļblāzmas mākslas stundas”, kas turpināsies visu 2020. gadu.

2. jūlijā plkst. 11.00 kultūras pilī “Ziemeļblāzma” norisināsies “Nebeidzamo komiksu darbnīca”, uz kuru tiek aicināti bērni vecumā no 8 līdz 14 gadiem. Savukārt 5. jūlijā plkst. 11.00 pils parkā būs “Lendārta darbnīca”. Uz šo darbnīcu tiek gaidītas ģimenes ar pirmskolas vecuma bērniem (4 līdz 7 gadi).

 

“Nebeidzamo komiksu darbnīca” būs veltīta mūsdienās arvien lielāku ievērību gūstošajai komiksu mākslai, kas, sākotnēji eksistējot kā izklaides līdzeklis bērniem vai karikatūras paveidam, kļuvusi par pašvērtīgu mākslas formu un apskata dažādas nozīmīgas jomas. Tiek izdoti gan komiksu romāni pieaugušajiem un bērniem, gan komiksa kompozīcijas uzbūve nereti izmantota kino filmu kadrējuma pamatā. Radošās darbnīcas dalībnieki katrs varēs veidot telpisku sešu kadru komiksu. Komiksa lodziņi taps uz kartona kuba. Tā veidosies savdabīgs metamais kauliņš, kuru metot, komiksa kadri sekos cits citam nebeidzamā, absurdā stāstā.

Pirms katrs pats ķersies pie sava zīmētā stāsta veidošanas, būs iespēja noklausīties nelielu stāstījumu ar vizuāliem piemēriem par komiksu būtību un veidiem mākslinieces un darbnīcas vadītājas Gundegas Evelones izklāstā.

 

“Lendārta darbnīcā” varēs uzzināt, kas īsti ir “Zemes Māksla” un kā to radīt. “Lendārts” ir monumentālās mākslas veids, kurā, izmantojot dabiskus materiālus ainavā tiek radītas instalācijas, kas saskaņojas un sadarbojas ar apkārt redzamo. Tieši šobrīd kultūras pils “Ziemeļblāzma” izstāžu telpās redzama šim mākslas veidam veltīta izstāde “Spēles Dieva dārzos”. Darbnīcas laikā bērni un vecāki tiks aicināti pamanīt kultūras pils “Ziemeļblāzmas” parka neparasto reljefu un atrast noslēpumainus stūrīšus, kur, izmantojot jau iepriekš sagatavotus dabas materiālus – akmeņus, neparastus zarus, ziedus un citas vasaras veltes, varēs tapt katra īpašais “Zemes Mākslas darbs.” Šī nodarbība norisināsies parkā, tāpēc lūdzam tās dalībniekus ģērbties atbilstoši laika apstākļiem.

 

Dalībnieku skaits uz abām nodarbībām ir ierobežots, tāpēc lūgums iepriekš pieteikties pa tālruni 20270966. Nodarbība norisināsies pusotru stundu. Aicinām ierasties apģērbā, kuru nav bail nosmērēt, jo, iespējams, tiks strādāts arī ar krāsām.

 

Nodarbības laikā tiks fotografēts pasākuma publicitātes vajadzībām.

Pasākums norisināsies, ievērojot noteiktos ierobežojumus.

 

Biļetes uz bērnu radošo darbnīcu var iegādāties Kultūras pils “Ziemeļblāzma” informācijas centrā, “Biļešu paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

 
No upcoming events