Vasaras darbi. Reinis Zariņš, Vestards Šimkus & Endless Roar

20. jūnijā plkst. 19.00 Ventspilī, koncertzālē “Latvija” viesosies mākslinieki, vairākkārtēji Lielās mūzikas balvas ieguvēji un nominanti, kuru vārdi publikai plašākus komentārus neprasa – pianists Reinis Zariņš, kā arī pianists un komponists Vestards Šimkus, kurš uz skatuves kāps kopā ar muzikālo apvienību “Endless Roar”.

“Daudznozīmīgais, mazliet nešpetnais nosaukums “Vasaras darbi” radies ne tikai kā vārdu spēle, bet arī kā pēdējo trīs mēnešu rezumējums, ar visu nopietnību domājot par turpmāko un ar savaldību iztēlojoties, ko koncertzāles “Latvija” radošā komanda darītu, ja ne viss šis. Ar Reini Zariņu mums ir “nenokārtoti rēķini”, jo šogad paredzētā pirmā Klavieru diena Ventspilī nenotika. Turpretī, pirms pāris gadiem Arvīda Kazlauska ierādītais kopīgais demo ieraksts ar Vestardu Šimku personīgi mani atstāja mēmu. Kā svaigs, dzestrs malks gaisa Latvijas mūzikas klausītāja pieredzē un, nešaubos, pašu mūziķu radošajā ikdienā tāpat. Nepiedodami, ka šāda performance publikas priekšā vēl nav notikusi!” atklāj koncertzāles “Latvija” mākslinieciskais vadītājs Miks Magone.

Reinis Zariņš ir viens no Latvijas ievērojamākajiem talantiem, dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis, kā arī konceptuālu starpmākslu projektu autors. Zariņš piedalījies daudzos prestižos festivālos, plūcis laurus starptautiskos pianistu konkursos, muzicējis pasaules labākajās koncertzālēs. Pianista koncerti translēti “BBC Radio 3”, Polijas Valsts Radio un “King FM” raidstacijās.

Ventspilī Reinis Zariņš izpildīs skaņdarbus, ko, paša mūziķa vārdiem runājot – vieno “Bēthovena gars”, kura klātbūtni katra paša daiļradē gan vārdos, gan mūzikā apliecinājuši pārējie Reiņa izvēlētie autori. Programmā viņš iekļāvis jau pieminētā Ludviga van Bēthovena (Ludwig van Beethoven), kā arī Riharda Vāgnera (Wilhelm Richard Wagner), Džona Koriljano (John Corigliano) un Frederika Rževska (Frederic Anthony Rzewski) kompozīcijas.

Vestards Šimkus un apvienība “Endless Roar”, kuras sastāvā muzicē Arvīds Kazlausks (Arvydas Kazlauskas), Džekins Pusons (Jachin Pousson) un Staņislavs Judins, sadarbību sāka 2017. gadā, lai kopīgi improvizējot un iedvesmojoties cits no cita, meklētu jaunas krāsas savā daiļradē. Vestarda Šimkus radītais skaņdarbs “Mūzika”, ieskaņots kopā ar “Endless Roar”, 2019. gadā tika iekļauts starpdisciplinārā projekta “Skaņai vajag mākslu” ietvaros izdotajā skaņu platē.

Uzstāšanās Ventspilī būs šo četru mūziķu pirmais publiskais koncerts. Performancē improvizētajam materiālam reālajā laikā “atsauksies” video vizualizācijas, kuru autors ir videomākslinieks Mārtiņš Dāboliņš.

* * *

Aicinām koncerta apmeklētājus izvērtēt savu veselības stāvokli un neapmeklēt to, ja Jums ir elpceļu infekcijas slimības simptomi (drudzis, klepus, elpas trūkums), kā arī ja Jums ir noteikts pienākums ievērot pašizolāciju, mājas karantīnu vai stingras izolācijas nosacījumus. Tāpat aicinām uz koncertu ierasties bez virsdrēbēm, ja vien tas iespējams (piemēroti laikapstākļi, virsdrēbes atstātas automašīnā), lai novērstu drūzmēšanos pie garderobes.

Koncertzāles "Latvija" Lielā zāle apmeklētājiem būs atvērta stundu pirms koncerta sākuma. Aicinām jo savlaicīgāk ierasties tos klausītājus, kuru sēdvietas atrodas tuvāk skatuvei.

Iegādājoties biļeti uz šo pasākumu, Jūs apliecināt, ka

- esat no vienas mājsaimniecības ar otru cilvēku gadījumā, ja esat iegādājies 2 sēdvietas vienu otrai blakus;
- ievērosiet visus Covid-19 izplatības ierobežošanai ieviestos drošības pasākumus, informācija par kuriem būs pieejama arī koncerta norises vietā;

- koncerta laikā atradīsieties uz iegādātās biļetes norādītajā vietā;
- respektēsiet koncerta organizatoru norādījumus norises vietā - par apmeklētāju plūsmas organizāciju, par higiēnas prasību ievērošanu, dezinfekcijas līdzekļu pieejamību u. c.

 
No upcoming events