Pianists REINIS ZARIŅŠ. Solokoncerts

4. jūlijs, plkst.18:00, Zeit Lielā zāle


Pianists REINIS ZARIŅŠ
Solokoncerts
Klavierdarbi ZEIT unikālajam Vīnes mehānikas flīģelim.

Latviešu koncertpianists Reinis Zariņš ir viens no Latvijas ievērojamākajiem talantiem, dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis, konceptuālu starpmākslu projektu autors.

Kopš Pandēmijas izsludināšanas Reinis ir koncertējis Karantīnas Mājkoncertu sērijā viņa youtube kanālā MrZarins, Vāgnera dzimšanas dienas koncertā Rīgas Vāgnera teātrī, koncertzāles ‘Cēsis' tiešsaistes koncertā “Laikmeta piezīmes klavierēm” un Latvijas Radio 3 sērijā “Viens pats studijā”. 2020. gada nogalē plānoti solokoncerti festivālā “Arēna”, Rudens Kamermūzikas festivālā, koncertzālē “Latvija”, kā arī uzstāšanās ar trio Palladio Liepājas Lielā Dzintara jubilejas sērijā.

Uzsācis klavierspēles apguvi no septiņu gadu vecuma, Reinis debitēja kā solists ar orķestri jau desmit gadu vecumā, un vēlāk guva godalgas vairākos starptautiskos pianistu konkursos. Reinis ir arī trīskārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts (2011, 2013, 2015).
Reinis Zariņš ir piedalījies daudzos prestižos festivālos: Lucernas festivālā, Kremerata Baltica festivālā, Bātas, Norfolkas un Jaunskotijas starptautiskajos mūzikas festivālos. Viņš muzicējis pasaules labākajās koncertzālēs — Amsterdamas Concertgebouw, Ņujorkas Kārnegī centra Veila zālē, Londonas Vigmorzālē, Maskavas Čaikovska zālē. Teicamā saskaņā spēlējis ar diriģentiem Andri Pogu, Atvaru Lakstīgalu, Aināru Rubiķi, Pjēru Bulēzu, Pēteru Etvešu, Pavlo Erasu-Kasado, Juhu Kangasu, Djego Masonu, kā arī muzicējis ar Londonas Filharmoniķiem, Maskavas Virtuoziem, Maskavas Valsts kamerorķestri, Kremerata Baltica, Ostrobotnijas kamerorķestri un labākajiem Latvijas orķestriem. Viņa koncerti translēti ne vien Latvijas Radio 3 viļņos, bet arī BBC Radio 3, Ziemeļvācijas Radio, Polijas Valsts Radio un King FM raidstacijās. Savukārt kamermuzicēšanas smalkumus viņš izbauda saspēlē ar Trio Palladio, kura debijas albums iznācis 2020. gada februārī zem Ondine zīmola.

Reiņa interese par mākslu sintēzi nes augļus gan sadarbībā ar gleznotāju Marilēnu Šiltkampu, fokusējoties uz mūzikas pārtapšanu gleznā koncerta laikā, gan uzvedumā Gadalaiki, kuru viņš izveidojis kopā ar laikmetīgās dejas horeogrāfu Kirilu Burlovu.

Reinis Zariņš ieskaņojis vairākus kritiķu augsti vērtētus diskus: studijas albumus Circus & Magic un Jāzeps Vītols – Works for solo piano (Champs Hill Records), kā arī Volfganga Dārziņa Klavierkoncertu un Lūcijas Garūtas klaviermūziku (Skani produkcija). 2019. gadā iznācis albums Kreisleriana. Octagon ar Šūmaņa un Dzenīša opusiem.

Pēc mācībām Mediņa un Dārziņa mūzikas skolās studiju gaitas Reini veda uz Jēla Universitātes Mūzikas skolu (ASV) un Londonas Karalisko Mūzikas akadēmiju. Nozīmīgākie skolotāji un padomdevēji Reiņa mūzikas ceļā ir bijuši Boriss Bermans, Kristofers Eltons, Rafi Haradžanjans un Renē Salaks.

https://www.youtube.com/watch?v=6Dy0pZM1dK8
https://www.youtube.com/watch?v=L8GBVwhy2AI
reiniszarins.com
facebook.com/pianistreiniszarins


!!!!Svarīga informācija apmeklētājiem, kuri bija iegādājušies biļetes uz Reiņa Zariņa koncertu 25.04. Biļetes ir derīgas arī uz šo koncertu, bet lūgums noteikti sazināties pa t. 25779944 un apstiprināt savu ierašanos. Paldies.

 

 
No upcoming events