Rīgas Krievu teātra izrāde / Jūras vējš

Režisore: Māra Ķimele
Scenogrāfs: Reinis Suhanovs
Kostīmu māksliniece: Ilze Vītoliņa
Tulkotājs: Roalds Dobrovenskis
 
Izrādē piedalās: Andris BulisJana HerbstaAleksandrs MaļikovsDana BjorkaAnatolijs FečinsJeļena SigovaMārtiņš VilsonsNataļja SmirnovaAnna Nele Āboliņa.
 
Mēs visi, kas dzīvojam Baltijas jūras krastā, pazīstam jūras vēja spēku. Tas piepūš buras un jauc plānus, atnes lietu un izdzenā mākoņus, sajauc matus un atstāj uz lūpām sāls garšu, bet galvā – domas par pārmaiņām. Jūras vējš neuzklausa argumentus un neņem vērā veselo saprātu. Nu gluži kā mīlestība.
Kapteinim Dzelmem pieder jahta “Magdalena”, viesu nams “Kaija” un sieva Vilma. Tas ir, sieva, protams, viņam nepieder, viņa vienkārši ir. Un rodas jautājums: ko gan viņa vēlas? Magdalēnai ir bizness, Kārlis un atmiņas. Vai šajā rindā nav kaut kā lieka? Dorota ir nodzīvojusi kopā ar vīru trīsdesmit divus gadus. Vai gan viņš joprojām var viņu ar kaut ko pārsteigt? Adаms sievas dēļ ir atteicies no jūras. Kādu izvēli viņš izdarīs nākamreiz? Helēnai bija bāka, pavasaris un naktis. Kas notiks tālāk?

Inga Ābele prot stāstīt dzīvus stāstus par dzīviem cilvēkiem – stāstus, kas ir tuvi un saprotami, tāpēc neskatoties uz notikumu asumu, spriedzi un neparedzamību neviens neteiks: “Tā nenotiek!” “Jūras vējš” nav izņēmums: varoņos ir viegli atpazīt, ja ne sevi, tad draugus un kaimiņus. Un vēl šeit, tāpat kā dzīvē, ir savijies aizskarošais un aizkustinošais, rupjais un maigais, skumjais un smieklīgais.

Lugu „Jūras vējš” teātrim piedāvāja Māra Ķimele, un krievu valodā tā tiek iestudēta pirmo reizi – tulkojis Roalds Dobrovenskis, kurš nu jau ne pirmo reizi ir palīdzējis latviešu autoru personāžiem runāt krievu valodā. Bez teātra aktieriem iestudējumā piedalās tādi populāri aktieri kā Andris Bulis un Mārtiņš Vilsons (labi pazīstami ne tikai teātra mīlētājiem, bet arī kino filmu un televīzijas seriālu cienītājiem), kā arī jaunā aktrise Anna-Nele Āboliņa.

“Spēlmaņu nakts 2019” nominācijas:
“Gada debija vai jaunie skatuves mākslinieki”- Anna Nele Āboliņa (tai skaitā par izrādi “Jūras vējš”: Helēna)
“Gada aktrise otrā plāna lomā” – Jeļena Sigova (“Jūras vējš”: Dorota)

Izrādē skanēs grupas “Instrumenti” mūzika.

 
No upcoming events