DAIĻRADE ielūdz Deja un tās vidū ES!


            Sestdien, 23. novembrī, plkst.18.00 Ādažu Kultūras centrā deju ansamblis „Daiļrade” ielūdz latviešu skatuviskās dejas cienītājus uz koncertu „DEJA un tās vidū ES!”, kas ir arī kolektīva dzimšanas dienas pasākums.

            Koncertā deju ansamblis „Daiļrade” kopā ar draugu kolektīviem – TDA „Ačkups” (Rīga), TDA „Lielupe” (Jelgava), VPDK „Mana Rotaļa” (Rīga), TDA „Rotaļa” (Rīga), JDK „Sadancis” (Burtnieki), JDA „Vizbulīte” (Sigulda) un VPDK “Ieviņa” (Smiltene) izdejos kolektīviem un skatītājiem mīļas un tuvas dejas.
            „Koncerts ir dāvana skatītājiem mūsu svētkos. Ik pēc diviem gadiem sasaucam savus draugus, lai ar kopīgi veidotu koncertu svinētu deju ansambļa “Daiļrade” dzimšanas dienu. Savā priekā un dejas mīlestībā vēlamies dalīties ar dejotājiem un skatītājiem!” stāsta deju ansambļa “Daiļrade” mākslinieciskā vadītāja, Dziesmu un Deju svētku virsvadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.
            Koncertā būs iespēja izbaudīt dažādas dejas – gan publikai jau gadu desmitiem zināmas vērtības, gan arī pavisam nesen radītas horeogrāfijas.
Koncerta pirmajā daļā deju ansamblis “Daiļrade” skatītājiem dāvās vērienīgu horeogrāfisko latviešu skatuviskās dejas vedību uzvedumu “Dzersim kāzas trīs dieniņas. Dziedāsim. Dancosim.” Uzvedumā Kurzemes puisis prec Latgales meiteni. Vedību notikumi rit no precībās braukšanas līdz mičošanai jeb mārtošanai.
Uzvedums savu pirmizrādi ir piedzīvojis šā gada 13.jūlijā Siguldā, IX Starptautiskajā tautas deju festivālā “Sudmaliņas”.

            Vedību uzvedums sastāv no sešām dejām. Uzvedumam izmantots vienots muzikālais materiāls, dziesmas no grupu “Auļi” un “Tautumeitas” kopīgi izdotā albuma “Lai māsiņas rotājas”. Uzveduma māksliniecisko koncepciju realizējuši horeogrāfi Ilmārs Dreļs un Lilija Lipora, kā arī ansambļa mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone-Lazdāne.

            Tiekamies Ādažos, lai kopīgi izbaudītu dejas maģiju un deju ansambļa “Daiļrade”  dzimšanas dienu!

             

 
No upcoming events