Grupas COLT koncerts

Grupa "COLT" 17.janvārī plkst. 19:00 koncertēs Valmierā! Koncerta īpašais viesis -  grupas "Laime Pilnīga" solists Ervīns Ramiņš.

Grupa "COLT" kļuva populāra 2011. gadā, ierakstot savu pirmo albumu, kas nokļuva starp gada labākajiem roka albumiem Latvijas Mūzikas Ierakstu gada balvā “Zelta Mikrofons”, bet viņu melodiskā roka stils bija pazīstams jau  krietni pirms tam, jo šī grupa nāk no Ogres, kas vēsturiski ir ieņēmusi svarīgu lomu Latvijas roka mūzikā. Grupa sanāca kopā kā Ogres mūziķu eksperimentāls projekts, lai ierakstītu vienu singlu un grupa savas 10 gadu pastāvēšanas laikā ir piedzīvojusi daudz pārmaiņas. Tiek uzskatīts, ka "COLT ir veidojusies no post-padomju hārdroka kustības pārstāvjiem “Opus Pro”, ko izveidoja Latviešu ģitārists un “Opus Pro” lielāko hitu autors Harijs Zariņš, kas kopumā savas karjeras laikā, tostarp ar COLT, ir uzstājies līdzās grupām “Whitesnake”, “ZZ Top”, “Nazareth”, “Slade”, “Sweet”, “Bjork”, “CCR”, “Ария”, “Accept”, “Pink Floyd Off The Wall”, Suzie Quatro, MarcoMendoza (Thin Lizzy) un citiem.

"COLT" ir sadarbojušies arī ar latviešu dziedātājiem - Ervīnu Ramiņu, Buku (Līvi), Alex (Opus Pro), Aiju Andrejevu, Antru Stafecku un Dināru Rudāni, izlaižot singlus “Man ir viss”, “Kamēr tava sirds to vēlēsies”, „Ogres Romance”, Zigmara Liepiņa „Sikspārņu blūzu” un daudzus citus iecienītus radio singlus, kā arī koncertprogrammu “Mīlas Rokbalādes”.

"COLT" sastāvam tās pirmajā pastāvēšanas gadā pievienojās grupas basģitārists Toms Veismanis, un pirms neilga laika arī latviešu alternatīvās roka grupas "Art Of Keeping Secrets" bundzinieks Matīss Veigulis, kas kopā veido grupai raksturīgo ritmisko kodolu. Lai gan grupas saknes nāk no klasiskā roka un tā ir pazīstama ar savu daudzveidību, liricismu un ģitāristu tandēma virtuozo ģitārspēli. Grupai bija ideja par sieviešu vokālu, bet šim uzdevumam nepieciešamās spējas ir reti sastopama parādība. 2015. gadā grupas ģitārists un Latvijas Mūzikas akadēmijas students Rolands Majors sadarbojās ar dziedātāju un kaislīgo motobraucēju Elīnu Krastiņu, kas tobrīd piedalījās projektos un konkursos pa visu Latviju. Pēc trīs gadiem viņa kļuva par COLT neatņemamu radošo dzirksteli un piekrita pievienoties grupas pamata sastāvam, nomainot Ati Ieviņu. Mūziķi vienmēr ir apgalvojuši, ka viņu mūzikas vissvarīgākais elements ir melodiskums un enerģija, ko tā sniedz klausītājiem.

Šobrīd "COLT" aktīvi koncertē un komponē materiālu ceturtajam albumam vairākās valodās. Grupai 4. maijā apritēs 10 gadi un tā gatavojas savai jubilejas tūrei. Grupas mūziķi raksta tādu mūziku, kāda viņiem pašiem patīk un vēlas atklāt klausītājiem savu dzīves uztveri, apmainīties ar pozitīvām emocijām un sarunāties caur rokmūziku tādā veidā, kā tam vajadzētu būt – svinot dzīvi.

 
No upcoming events