Koncertuzvedums MEKLĒJAM AKTIERUS!

KONCERTUZVEDUMS
Koncertu veido – Egons Dombrovskis, Mārtiņš Kalita, Normunds Kalniņš

 

Kopš 1961. gada teātra profesionāļi – aktieri, režisori, teātra darbinieki un cienītāji – visā pasaulē atzīmē Starptautisko teātra dienu, par godu tai organizējot visdažādākos pasākumus un akcentējot teātra lomu sabiedrībā. Arī Liepājas teātris nolēmis atjaunot tradīciju un šo dienu atzīmēt ne tikai kolēģu lokā, bet jautrā un nedaudz nenopietnā gaisotnē, tāpēc tiek gatavots īpašs koncertuzvedums "Meklējam aktierus!". Turklāt pasākuma veidošanu uzņēmušies aktieri – Egons Dombrovskis un Mārtiņš Kalita, kā arī teātra muzikālais vadītājs Normunds Kalniņš.

"27. marts ir Starptautiskā teātra diena, gribējās sarīkot svētkus ne tikai kolēģiem, bet arī skatītājiem, kas galu galā arī taču ir teātra ļaudis. Tāpēc piekritu veidot šo koncertuzvedumu, kaut arī kaut ko tādu darīšu pirmo reizi, un atbildība ir liela," stāsta E. Dombrovskis.

Teātris nonācis grūtībās. Pārslodzes dēļ aktieri piedraudējuši iesniegt atlūgumus, ja tiks palielināts darba apjoms. Tuvojas teātra diena, un ir tikai viens risinājums. Teātra direktors ieliek avīzē sludinājumu, ka tiek meklēti aktieri. Un tur nu viņi ierodas… Rūķis Kautrīgais, Jurčiks, Žaklīna, Gatiņš, Baibiņa, Džejs Getsbijs un citi. Pieaicinātajam režisoram ir nedēļa laika, lai kopā ar "jaunajiem aktieriem" radītu Teātra dienas koncertu.

Koncertuzveduma 1. daļā skatītāji varēs atpazīt ne tikai savu iemīļoto izrāžu tēlus (daudzus, kuru skatuves mūžs jau beidzies, jo izrādes vairs nav teātra repertuārā), bet arī nelielus izrāžu citātus un mūzikas fragmentus, savukārt 2. daļā viņus sagaidīs kārtīgs svētku koncerts.

Koncertuzvedumā piedalīsies Edgars Pujāts, Inese Kučinska, Armands Kaušelis, Everita Pjata-Gertnere, Leons Leščinskis, Signe Dancīte, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš, Egons Dombrovskis, Mārtiņš Kalita, Liepājas mūziķi Normunda Kalniņa vadībā, kā arī citi viesi.

 
No upcoming events