Arturs Gruzdiņš un Tonika Ziemassvētku koncertā BALTS

Vai zini kas ir redzamā gaisma? Fizikā to sauc par elektromagnētisko viļņu diapazonu, kuru ikdienā mēs saucam par gaismu. Tikai redzamā gaisma mūsu acīs rada gaismas un krāsu uztveri. Redzamo gaismu iedala septiņās pamatkrāsās. Taču baltā gaisma, kura nāk no saules, ir visu krāsu maisījums.

Kamerkoris "Tonika" un  jaunais, talantīgais dziedātājs Arturs Gruzdiņš aicina Ziemassvētkus sagaidīt siltuma un gaismas pilnos Ziemassvētku koncertos "BALTS" - 20. decembrī Rīgas Lutera (Torņakalna) baznīcā un 23. decembrī Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā.


Koncertos "BALTS" meklēsim pareizos vārdus un atbildes kā krustvārdu mīklā, aptverot visplašāko emociju gammu, negaidītus muzikālus pagriezienus gan stila, gan žanru izvēlē - akadēmiska kora mūzika mīsies ar džeza aranžijām, kā arī pazīstamām, sirsnīgām un liriskām Ziemassvētku dziesmām. Skanēs Jāņa Lūsēna, Gunta Cimiņa, Egona Valtera, Valta Pūces un citu latviešu komponistu mūzika, tāpat koncertos dzirdēsim labi pazīstamas ārzemju komponistu Ziemassvētku dziesmas "Jingle Bell Rock", "Let it snow", "It`s the most wonderful time of the year" jaunās, nedzirdētās aranžijās, skanēs arī citas pasaulē labi pazīstamas melodijas - atnāc, sasildies ar mūziku, prieku un pavisam gaišu svētku sajūtu! 

Koncertā piedalās: kamerkoris „TONIKA”, mākslinieciskā vadītāja Inga Cimiņa,  ARTURS GRUZDIŅŠ, solistes IRĪNA REBHŪNA, ZANDA MALIŠEVA, ANNIJA STRADIŅA, instrumentālā grupa – džeza pianists MĀRIS VITKUSMĀRTIŅŠ MIĻEVSKIS(sitaminstrumenti, perkusijas), JĀNIS OLEKŠS (basģitāra), EGIJA SPROĢE – OREHOVA (flauta), ELĪZA SESTULE (čells), ANNA BERKLĀVA (klavieres). Ar klausītājiem sarunāsies un Maijas Laukmanes dzeju no krājuma „Balts” lasīs ZANE GOIŽEVSKA. 

Ieejas biļete - 7 EUR, pensionāriem - 5 EUR. Bērniem līdz 7.g.v. ieeja bez maksas. Grupām (no 10 cilv.) - atlaides. Lūdzu, sazinieties ar mums, rakstot uz [email protected]!

Brīnums. Gaisma. Labestība. Ticība. Svētki.  Un kāda ir Tava Ziemassvētku maģiskā formula?

 

 

 
No upcoming events