Tautas deju un mūzikas kluba LIESMA deju ansambļu koncerts /Sanāciet, sadancojiet/

Rīgas pilsētas Tautas deju un mūzikas klubs „Liesma” nu jau 25 gadus ir kļuvis par mājām Tautas deju ansambļiem „Liesma”, „Dzirkstelīte”, bērnu deju ansamblim „Dzīpariņš”, Liesmas studijai „Dzirkstis” un vidējās paaudzes deju kolektīvam „Oglīte” un, nu jau par tradīciju kļuvušais, kluba Liesma deju ansambļu koncerts „SANĀCIET SADANCOJIET” uzsāk jaunu tradīciju priecēt skatītājus ne tikai Rīgā, bet arī citās Latvijas pilsētās.
No "Liesmas" nāk Imants Magone – horeogrāfs, deju svētku virsvadītājs, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris un viņa dejas - "Skani , mana tēvu zeme", "Vilksim košu zelta jostu", "Alsungas polka", "Svētku solis", "Spēlē, spēlmani", "Dancī savu nolūkoju", "Sanāciet sadziediet, sadancojiet" un daudzas citas.

"Liesmā" radušās arī daudzas horeogrāfa, deju svētku virsvadītāja Jāņa Marcinkeviča dejas - "Dansku ciema dancis", "Kad mēs meitas precējām", "Jedritvai polka", "Semenovas kadriļa", „Āzīša kadrilis sudmalās” un daudzas citas. "Liesmā" radītās dejas ir daļa no skaistajiem deju svētkiem, kādu nav nevienai citai tautai pasaulē.
No "Liesmas" izauguši daudzi Horeogrāfi un deju kolektīvu vadītāji - Jānis Ērglis Rita Spalva, Gita Ūdre, Olga Žitluhina, Brigita Čikste, Renāte Linde, Taiga Ludborža, Una Stakle, Zigrīda Teivāne…
No "Liesmas" nāk pēctecības apziņa. No "Jautrā pāra" izaugusi "Liesma" un kļuvusi par tautas deju un mūzikas klubu ar 5 deju ansambļiem un vairāk nekā 500 dalībnieku. "Liesma" sākas no agras bērnības - Tautas deju ansamblī "Dzirkstelīte" un bērnu deju ansamblī „Dzīpariņš” jaunākie no vairāk nekā 200 dejotājiem ir tikai 3 gadus veci. "Liesma" nekad nebeidzas, jo par jauniem sevi uzskata arī vidējās paaudzes deju kolektīva „Oglīte” dejotāji.
„Liesma” ir piederības zīme, pazīšanās zīme mums visiem, kas aizejam tālos ceļos ar ierakstu biogrāfijā „Es nāku no „Liesmas””. Tieši tāpēc liesmieši visu mūžu turas kopā un ir vienisprātis – dejas mirkļi ir visskaistākā no bagātībām, ko cilvēks savā mūžā spēj sakrāt.

Kluba „Liesma” dejotāji aicina visus uz deju ansambļu koncertu „SANĀCIET SADANCOJIET” Tukuma pilsētas kultūras namā 23.aprīlī plkst.16.00, lai kopīgi baudītu dejas prieku skatoties latviešu dejas vecmeistaru, gan jauno horeogrāfu radītās dejas.

 
No upcoming events