Kārļa Pamšes 100 gadu jubilejas koncerts /Ja mana dzīve būtu tik mana vien .../

2017.gada 31.martā no Dzelzavas nākušajam rīdziniekam, aktierim, režisoram, dramaturgam, stāstniekam, teātra vēsturniekam un pedagogam, Teātra darbinieku savienības “Spēlmaņu nakts” balvas par mūža ieguldījumu teātra mākslā 2010. gada ieguvējam, Triju zvaigžņu ordeņa kavalierim Kārlim Pamšem apritēs 100. gadskārta.

Kārļa Pamšes mūžs 21 gadu (1944-1965) bija saistīts ar Latvijas Nacionālo teātri, 23 gadus (1966 – 1989) ar Rīgas Operetes teātri un 10 gadus (1989 – 1999) ar Rīgas Muzikāli poētisko teātri. Paralēli tam viņš daudzu gadu garumā aktīvi darbojās Latvijas radio kā aktieris, režisors, dramaturgs, tulkotājs, stāstnieks (111 dažādi darbu nosaukumi), kā arī sarakstījis ap trīsdesmit teātra mākslai veltītu grāmatu, dramatizējumu un lugu. Un tikai pavisam nesen, 2015. gada 9. septembrī, 98. mūža gadā, devās aizsaulē, atstājot aiz sevis lielu ieguldījumu Latvijas teātra mākslā.

Aicināti Kārļa Pamšes audzēkņi, talanta pielūdzēji un ikviens interesents, kam nav svešas atmiņas par izrādēm „Kamēliju dāma”, „Trešais vārds”, „Kaija”, „Amerikāņu traģēdija” Nacionālajā teātrī, par Rīgas operetes teātra „ziedu laikiem”, kā arī mūzikas un teātra skolu audzēkņi, augstskolu studenti un pedagogi kultūras vēstures izzināšanai.

Uzvedumā piedalās: Māra Zemdega, Rasma Garne, Mihails Kublinskis, Jānis Dreiblats, Gunārs Kugrēns, Aija Smiltēna, Edgars Kramiņš, Nauris Indzeris, Ginta Vikmane, Juris Vizbulis, Anete Liepiņa, Lolita Mediņa un Vokālās akadēmijas studisti.

Koncerta mākslinieciskais vadītājs: Edgars Kramiņš
Režisore Biruta Bauma
Horeogrāfe: Paula Gorobeca
Scenogrāfe: Nadežda Demidova
Vokālie konsultanti: Edgars Kramiņš un Margarita Dudčaka
Koncertmeistari: Gints Bērziņš, Ingūna Puriņa un Gerda Jerjomenko

 
No upcoming events