Lielkoncerts TREJDEVIŅI GAISMAS TILTI

Vēlamies vērst uzmanību, ka katrai iegādātajai biļetei  piemērota 0,60EUR papildmaksa, ko noteikusi lielkoncerta norises vieta neatkarīgi no organizatoriem. Biļešu cena “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā norādīta ar 0,60 EUR papildmaksu (iekļauta biļetes cenā)!

29. aprīlī Rīgas izglītības iestāžu bērnu un jauniešu tautas deju kolektīvi vienosies kopīgos deju svētkos – „Arēnā Rīga” lielkoncertā „Trejdeviņi gaismas tilti” dejas rakstus izdejos vairāk nekā 4000 dalībnieki no pirmsskolas vecuma līdz pat jauniešu deju kolektīviem. Lielkoncerts ir Rīgas bērnu un jauniešu dāvana Latvijas valsts simtgadē.
Rīgas izglītības iestāžu deju svētki pirmo reizi notika 2007. gadā, otro – 2011. gadā. Šie svētki ir unikāla vērtība Rīgas dejas telpā, ļaujot ikvienam Rīgas izglītības iestāžu deju kolektīvam, apgūstot repertuāru, piedalīties lielkoncertā un būt daļai no lieliem dejas svētkiem. Šo tradīciju aizsāka izcilā deju pedagoģe, ilggadēja Rīgas Teikas vidusskolas tautas deju kolektīva „Skabardzēni” un tautas deju kolektīva „Zalktis” vadītāja Arta Melnalksne.

TREJDEVIŅI. GAISMA. TILTS.

Katram šim vārdam ir liela un spēcīga nozīme, bet kopā tiem ir milzu spēks, kas atklāsies III Rīgas izglītības iestāžu  deju svētkos. Lielkoncerts skatītājus pārvedīs pāri 9 tiltiem, atklājot Svētku koncepcijas galveno būtību – cilvēka garīgo spēku un vērtības.   Kopumā lielkoncertā tiks izdejoti deviņi jaundarbi, kuru autori ir Rīgas izglītības iestāžu deju kolektīvu vadītāji: Anita Pielēna – Pelēna, Rūta Lauce, Evija Urbanoviča, Santa Pastore, Ineta Bērziņa, horeogrāfes Indra Filipsone un Taiga Ludborža.

Skaitlis 9 latviešu folklorā visbiežāk izmantots kā telpas un laika izteicējs. Dainās bieži sastopami jēdzieni deviņi kumeļi, deviņi ratiņi, deviņi zibeņi, deviņi dēli, deviņi zariņi, deviņi ziediņi, deviņi dzīpariņi, deviņi novadiņi. Tādējādi koncerta nosaukums interpretē to mūsu senču atstātā mantojuma daļu, kas saistīta ar laika jēdzienu, ko nevaram apturēt, bet varam piepildīt ar domām, darbiem, tikumu.

Informācija par deju svētku aktualitātēm atrodama mājas lapā www.rigadundeja.lv.

Foto: Anita Priedīte

 
No upcoming events