MERKŪRIJS UZ MĒNESS / Jānis Šipkēvics, Matīss Čudars, orķestris Rīga

Piedalās:
Jānis ŠIPKĒVICS ( balss )
Matīss ČUDARS ( ģitāra )
Orķestris RĪGA
Diriģents: Valdis BUTĀNS

Koncertprogrammas ievadvārdus teiks muzikologs un mūzikas žurnālists Orests Silabriedis.

Par skaņdrabu komponists saka: „Merkūrijs uz mēness” ir konceptsimfonija. Gluži tāpat kā konceptalbumā, arī šajā opusā katrs tā elements palīdz veidot kopējo tēmu jeb stāstu. Šī pūtēju orķestrim sarakstītā apjomīgā skaņdarba centrā ir bailes un to izraisītais naids. Esmu pieredzējis un novērojis, ka lielākā daļa cilvēces destruktīvo spēku dzimst no bailēm. Manis radītie tekstuālie un muzikālie piemēri šajā opusā vedina meklēt ceļu no bailēm un naida uz gaismu, izpratni un dialogu. Uz mēness stāvošā Merkūrija (Merkurija) tēls ir centrālais simbols šajā kompozīcijā – viņš bezpalīdzīgi noraugās, kā cilvēce, baiļu un naida pārņemta, sevi iznīcina.”

Norises vieta: Lielā zāle
Pasākuma norises ilgums: 1h 15min
Organizē: Lielais dzintars

Cienījamie koncertzāles “Lielais dzintars” apmeklētāji!
Lūdzam ievērot SIA “Lielais Dzintars” noteikumus, lai kultūras pasākuma baudīšana būtu patīkama ikvienam apmeklētājam.
Koncertzāle “Lielais dzintars” apmeklētājus gaida jau stundu pirms pasākuma sākuma.
Uz vakara pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 7 gadu vecumam netiek ielaisti.
Apmeklētājiem ratiņkrēslos un viņu pavadonim, iepriekš piesakoties, piedāvājam īpašas vietas parterā. Īpašās biļetes iespējams rezervēt un iegādāties tikai koncertzāles “Lielais dzintars” Informācijas centrā pa tālruni +371 63424555, e-pastu [email protected].
Informācijas centra darbinieks - kasieris informēs koncertzāles Klientu apkalpošanas daļu, kas nodrošinās vietu pieejamību. Ierodoties uz pasākumu, lūdzam vērsties Informācijas centrā, kura personāls palīdzēs nokļūt vajadzīgajā stāvā un sēdvietā. Ēkā ierīkots panorāmas lifts, lai apmeklētāji ar kustību traucējumiem varētu nokļūt nepieciešamajā ēkas stāvā.
Lūdzam koncertzālē ierasties savlaicīgi - pēc 3. zvana un pasākuma sākuma ieeja zālē tiek pārtraukta.
Pirms ieiešanas zālē izslēdziet mobilos telefonus, atskaņotājus, pulksteņu vai citu elektronisko ierīču skaņas signālus.
Fotoaparātus, kino un video kameras, kā arī skaņu ieraksta aparatūru koncertzālē atļauts lietot tikai ar SIA “Lielais Dzintars” atļauju.
Māksliniekiem domātos ziedus vai dāvanas ir iespējams atstāt pie garderobistiem koncertzāles 2. stāvā, uz īpašas kartiņas norādot adresātu. Jūsu veltes tiks pasniegtas tieši uz skatuves.
Lai koncertzāles "Lielais dzintars" apmeklējums kļūst par neaizmirstamu notikumu!

 
No upcoming events