Abonements NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA! (plkst. 14:00)

SARUNAS PAR MŪZIKU “NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA! ”
Ieteicamas 1. – 4. klašu skolēniem un bērniem vecumā līdz desmit  gadiem.

Sarunas vadīs Daumants Kalniņš.

Abonementa biļete derīga trim koncertiem norādītajos datumos plkst. 14.00 kinoteātra "Splendid Palace" Lielajā zālē.
Katram bērnam un pieaugušajam jāiegādājas atsevišķa sēdvieta.
Abonementa biļetes cena uz visiem trim koncertiem - 12 EUR.
Organizē Orķestris "Rīga", e-pasts: [email protected], www.orkestris.riga.lv 

2018. gada 5. decembrī „ Volta Disneja muzikālie piedzīvojumi”

Kurš gan nav dzirdējis animācijas brīnumdara Volta Disneja vārdu? Viņa radītos tēlus pazīst un ir iemīļojuši miljoniem bērnu un pieaugušo visā pasaulē. Bet visām Volta Disneja studijā tapušajām filmām piemīt vēl kāda raksturīga iezīme – tajās vienmēr īpaša loma atvēlēta mūzikai. Un to, protams, zina arī šī koncerta veidotāji, ar kuriem kopīgi šajā tikšanā reizē (kas starp citu ir arī Volta Disneja dzimšanas diena!) atcerēsimies un varbūt arī no jauna iepazīsim spilgtāko V. Disneja studijā tapušo multfilmu mūziku. 

2019. gada 23. janvārī „ Mūzika un citi zvēri”

Vai zinājāt, ka rūpīgi ieklausoties orķestra instrumentos, mūzikas ritmos un skaņās ir iespējams sadzirdēt arī dzīvnieku vai putnu balsis? Kādiem dzīvniekiem, kukaiņiem, zivīm vai putniem komponisti visbiežāk velta savus skaņdarbus? Panterai, kamenei, neizšķīlušies putnēniem un kaķu duetam - vai tas ir iespējams? Klausītājiem būs lieliska iespēja uzzināt, kas kopīgs mūzikas un dzīvnieku pasaulei.

2019. gada 27. februārī „ Zaļā pasaka”

Izlasot šīs programmas nosaukumu, vieniem tas asociēsies ar zaļo krāsu, dabas vai pasaku tēliem, citiem ar atpazīstamo Imanta Ziedoņa radīto stāstu krājumu. Kas gan kopīgs Zaļajai pasakai ar mūziku, un vai šo aizraujošo Imanta Ziedoņa pasaku iespējams izstāstīt arī citā – mūzikas valodā? Programmas muzikālo daļu un scenāriju šim koncertam veidojis Valdis Butāns sadarbībā ar komponisti Selgu Menci un viņas bijušajiem audzēkņiem - komponistiem Platonu Buravicki, Anitru Tumševicu, Eviju Vecumnieci, Ievu Klingenbergu, Lauru Gustovsku, Jutu Bērziņu un Ēriku Ešenvaldu.

 
No upcoming events