Traģikomiska dziesmuspēle TOBĀGO!

Māra Zālīte, Uldis Marhilevičs

Tobāgo!

Traģikomiska dziesmuspēle 2 daļās

 

”Tobāgo!” ir viens no mīļākajiem darbiem manā daiļradē, un arī viens no dārgākajiem, jo tas ir saistīts ar manu dzimto pusi – Kurzemi,” atzīst izrādes mūzikas autors Uldis Marhilevičs, piebilstot – tas neapšaubāmi ir viens no skaistākajiem un arī skumjākajiem latviešu tautas likteņstāstiem. Starp citu, viņam šī izrāde būs arī sena sapņa piepildījums: “Visu mūžu esmu gribējis būs aktieris, un šajā iestudējumā esmu dabūjis Stāstnieka lomu, tā ka varēšu ne tikai piespēlēt mūziku, bet varēšu arī izspēlēties kā aktieris!”

 

 

“Ir izaugusi vesela paaudze, kas šo izrādi, ko tolaik noskatījās tūkstošiem cilvēku, nav redzējusi, un man liekas – ja vēl nav redzēta Tobāgo!, tad šī izrāde varētu būt labs iemesls to izdarīt,” saka izrādes libreta un dziesmu tekstu autore – dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte.

 

Lomās: Aija Dzērve,  Mārcis Maņjakovs, Olga Dreģe, Jānis Paukštello, Katrīne Pasternaka, Juris Kalniņš,  Juris Frinbergs, Indra Briķe, Madara Botmane, Karīna Tatarinova, Varis Vētra,  Andris Bērziņš u.c.

 Režisors: Valdis Liepiņš (1966-2017)

 

Pie klavierēm Uldis Marhilevičs. Atgādināsim, ka 2002.gada “Spēlmaņu naktī” viņš saņēma balvu kā labākais mūzikas autors dramatiskajā teātrī, bet izrādē skanošās dziesmas “Un tūkstoškārt”, “Ai, cik maigi uz sejas krīt sniegs” u.c. tika apkopotas albumā. Ievērības cienīgs ir fakts, ka šī savulaik skatītāju tik iemīļotā izrāde Dailes teātrī tika spēlēta sešas sezonas – no 2001. līdz 2007.gadam, parādot to vairāk nekā 120 reižu.

 

Sižets:

...Kurzemes un Zemgales hercogiste ir sasniegusi augstu ekonomisko un kultūras līmeni un nosaka gaisotni visā Eiropā. Lielākā daļa Eiropas valstu ir parādā mazajai Kurzemei. Hercoga Jēkaba sapņi sniedzas daudz tālāk par Eiropu.. Tas ir stāsts par lieliem, skaistiem sapņiem, kas diemžēl mēdz arī nepiepildīties, bet bez kuriem nevar dzīvot... Sulīgi zīmēti kurzemnieku raksturi, spraigs sižets, spilgts muzikālais materiāls un moderni distancēts skatījums ir šī darba lielākās vērtības.

 

Grupu biļešu iegādei

Tālr. + 371 29131458

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu