TALANTĪGAIS MISTERS RIPLIJS

 

Filisa Nādža

TALANTĪGAIS MISTERS RIPLIJS

Pēc Patrīcijas Haismitas romāna motīviem

Identitātes drāma 2 cēlienos

No angļu valodas tulkojis Jānis Elsbergs

Pirmizrāde – 2020. gada 31. janvārī

 

"Talantīgais misters Riplijs ir izrāde, kas turpina Dailes teātra iepriekš uzņemto māksliniecisko kursu – uzrunāt plašu auditoriju."

Ieva Rodiņa, Latvijas Avīze

 

Bagātais Herberts Grīnlīfs izvēlas Tomu Ripliju, lai atvilinātu uz mājām savu aizklīdušo dēlu Ričardu. Taču Riplijam ir citi plāni. Viņam ir hameleona daba, neskaidra pagātne un īpašs talants – spēja maldināt un manipulēt. Izšķērdīgā, brīvā pasaule, kurā viņš atrod Ričardu, ir pārāk pievilcīga un kārdinoša, lai no tās atteiktos. Brīdī, kad Riplijs iekāro Ričarda dzīvesstilu un identitāti, spēle kļūst nāvējoši bīstama. Viņu dzīves neatšķetināmi savijas kopā, un bezkaunīgi šarmantajam psihopātam vairs nav ceļa atpakaļ. Jo iespēja atkal kļūt par sevi pašu Riplijam ir pārāk biedējoša.

Lomās: Gints Grāvelis (Toms Riplijs), Andris Bulis (Ričards Grīnlīfs), Inga Alsiņa-Lasmane (Mārdža Šervuda), Lauris Subatnieks (Fredijs Mailzs), Juris Žagars vai Pēteris Gaudiņš (Herberts Grīnlīfs), Vita Vārpiņa (Emīlija Grīnlīfa), Olga Dreģe (Krustmāte Dotija), Mārtiņš Upenieks (Redingtons), Toms Veličko (Fausto), Juris Bartkevičs (Tenents Roverini), Dārta Daneviča vai Ilze Ķuzule-Skrastiņa (Sofija), Gints Andžāns (Silvio), Juris Jope (Marks Primingers)

 Režisore – Laura Groza-Ķibere

Scenogrāfs un video mākslinieks – Mārtiņš Vilkārsis

Kostīmu māksliniece – Ilze Vītoliņa

Komponists – Kārlis Auzāns

Horeogrāfe – Liene Grava

Gaismu mākslinieks – Jevgeņijs Vinogradovs

 
Nav gaidāmo pasākumu