Laikmetīgās dejas izrāde / Bez Piecām Minūtēm Decembris

22. un 23. septembrī Rīgā būs skatāma starptautiski atzītu mākslinieku komandas veidotā laikmetīgās dejas izrāde "Bez Piecām Minūtēm Decembris". Tajā uz skatuves apvienosies mākslinieku netradicionāls trio - mūziķis Intars Busulis, horeogrāfe Karīna Lapšina, horeogrāfs un dejotājs Cairans Rencins (Cai Rang Ren Qing) no Ķīnas. Izrādes veidošanā piedalīsies spāņu izcelsmes horeogrāfs un mentors Horhe Kresis (Jorge Crecis), kura līdzšinējās sadarbības aptver tādus zināmus vārdus kā Pols Makartnijs, "Bat for Lashes" u.c.
Idejas autore Karīna Lapšina plašākai publikai sevi ir pierādījusi, pagājušajā gadā, veidojot laikmetīgās dejas izrādi „Viņš Viņu – Viņa Viņu” ar mūziķi Ralfu Eilandu un grupu „The Coco’n’uts”.
Līdzās K. Lapšinai un C. Rencinam, kurš jau iepriekš ir sadarbojies ar dejas kompāniju „ĀRĀ” un ir bijis līdzautors „Spēlmaņu nakts” balvai nominētajai dejas izrādei „Turku kafija” nominācijā „Gada sasniegums laikmetīgajā dejā”, par horeogrāfiju rūpēsies arī Alise Madara Bokaldere, kuras bakalaura laikmetīgās dejas izrāde „Manu acu tulkojums” tikusi atzinīgi novērtēta kritiķu vidū.

„Bez Piecām Minūtēm Decembris” simboliski risinās jautājumu par to, vai vīrietis var rūpēties par sievieti kā dzīvu augu. Izrādes veidotāji to raksturo kā „trijstūri dialogā pa divi” – tajā no trim atšķirīgiem skatupunktiem tiks izspēlētas dažādas dzīves situācijas, sievieti pielīdzinot kaktusam, kuram ir vajadzīga uzmanība, rūpes un pareiza kopšana. „Bez Piecām Minūtēm Decembris” ir personīgā pieredzē balstīts pētījums par saikni starp diviem pretējiem dzimumiem.

Izrāde tapusi ar Rīgas Domes, I-DEJAS MĀJAS un Horeogrāfu Asociācijas atbalstu.

PIRMĀS 88 BIĻETES PIEEJAMAS PAR ĪPAŠU CENU - 19 EUR.
IEROBEŽOTU SKAITU BIĻEŠU IESPĒJAMS IEGĀDĀTIES AR AKCIJU "DIVATĀ" - PĒRC 2 BIĻETES UZREIZ PAR 45 EUR.

 
Nav gaidāmo pasākumu