Kaspars Zemītis. VĒTRA KLUSUMĀ

Februāris ir Latvijā pazīstamā akustiskās ģitāras meistara Kaspara Zemīša dzimšanas dienas mēnesis, kuru mākslinieks atzīmēs, izdodot savu otro albumu “Vētra klusumā” un rīkojot 4 koncertus Latvijas lielākajās koncertzālēs kopā ar saviem ilggadējiem muzikālajiem draugiem - partneriem mūzikā un uz skatuves. 

“Koncertos skanēs skaņdarbi no mana jaunā albuma „Vētra klusumā” un ne tikai, jo daudzu gadu laikā ir izveidojušās veiksmīgas muzikālās sadarbības ar maniem draugiem un skatuves partneriem, ar kuriem es vēlos būt kopā un muzicēt šajos svētku koncertos. Katru koncertu vēl muzikāli bagātāku radīs kāds koncerta īpašais viesis, ar kuru esmu muzicējis vai vēl joprojām satiekamies mūzikā, kopā uzstājoties,” stāsta Kaspars Zemītis. 

Koncertos Kaspars Zemītis uzstāsies kopā ar Agra Daņiļeviča deju grupu „Dzirnas”, apvienojot ģitārspēles un dejas mākslu un  ar diriģenta Mārtiņa Klišāna vadīto Rīgas Doma zēnu kori. Vēl Kaspara koncertturnejas viesi būs arī Festivāla orķestris – kamerorķestris diriģenta Aigara Meri vadībā un  lieliskā akordeoniste Inita Āboliņa ar kuru kopā tiks atskaņoti spilgtākie ģitārmūzikas skaņdarbi no Kaspara repertuāra. Parādot savas svarīgākās muzikālās sadarbības, katrā koncertā kopā ar mākslinieku muzicēs īpašie viesi – muzikālie draugi, padarot katru no četriem koncertiem par unikālu māksliniecisku vienību. Koncertā GORĀ īpašais viesis būs Daumants Kalniņš, Lielajā Ģildē   -  Intars Busulis, Vidzemes koncertzālē - Linda Leen , bet Jelgavā koncerta skatītājus gaida pārsteigums - ļoti noslēpumains viesis.

„Domāju, ka šie četri koncerti būs ļoti dažādi, un esmu pārliecināts, ka tie būs interesanti ne tikai klausītājiem, bet arī man pašam. Tie būs svētki mums – tiem, kas satiksies uz skatuves, un ļoti ceru, ka arī cilvēkiem, kas mīl mūziku un kam tuva ģitārmūzika. Intimitāte, mazliet smeldzes, pieskārieni dažādām emociju stīgām - no prāta līdz neprātam, no maiguma līdz kaislei un no šaubām līdz pārliecībai,” ieskicē koncerta sajūtas un aicina uz koncertiem Kaspars Zemītis. 

Koncerts 2 daļās ar starpbrīdi 

www.kasparszemitis.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu