RĪGAS ZIEMASSVĒTKU KONCERTS

Noslēpums / Dvēseliskums / Prieks

 Koncertā uzstāsies Elza Rozentāle, Andris Ērglis, Gunārs Kalniņš, Jānis Strazdiņš, Rīgas Doma meiteņu koris “Tiara” diriģentes Airas Birziņas vadībā, vokālā grupa “Schola Cantorum Riga” un  kamerorķestris koncerta mākslinieciskā vadītāja Rūdolfa Bērtiņa vadībā.

 Programmā, kas šogad ir atkāpusies no ierastā svētku repertuāra, savīsies mūsdienas ar klasiku, skanēs plašas noskaņu amplitūdas muzikālais repertuārs, tostarp labi pazīstamu ārzemju un pašmāju skaņražu sacerējumi – Karla Dženkinsa, Leonarda Koena, Uģa Prauliņa, Jāņa Lūsēna, Zigfrīda Muktupāvela, Jāņa Šipkēvica, Aigara Grāvera u. c. mūzika.

 Koncertā saulgriežu mistēriju ar pārpasaulīga skaistuma mūziku piepildīs kā meiteņu kora skanīgās balsis un viduslaiku noskaņu atmodinoši skaņdarbi, tā populāras melodijas.   Skanēs gan fragmenti no U. Prauliņa starptautiskas atzinības vainagotā cikla “Odi et Amo”, kas 1999. gadā tika atzīts par Gada ierakstu Latvijā, un K. Dženkinsa projekta “Adiemus”, kurā jaušams viduslaiku mūzikas sakausējums ar mūsdienu izteiksmi, gan populāras melodijas, piemēram, dziesma “Ziema” no “Prāta Vētras” repertuāra. Jaunā skanējumā atdzīvosies arī dziesma “Vindo” no vokālās grupas “Cosmos” repertuāra.

 Latviešu dzīvesziņā palīdzēs ielūkoties valdzinošā etnodžeza dziedātāja Elza Rozentāle. Koncertos dzims jauns duets: Elza Rozentāle un publikas iemīļotais dziedātājs Andris Ērglis. Viņa aizkustinošā balss ievibrēs dvēseles stīgas Uģa Prauliņa, Jāņa Lūsēna u. c. kompozīcijās.

 Ar spānisku saules siltumu no savas pašreizējās mītnes zemes uz Rīgu dosies dziedātājs un dziesmu autors Gunārs Kalniņš. Skanēs paša Gunāra sacerējums “O, happy day”.

 Vokālās grupas “Schola Cantorum Riga” prioritāte ir viduslaiku dziedājumi. Arī Ķīpsalas Ziemassvētku koncertu apmeklētājiem būs iespēja sajusties kā klostera mūru ieskāvienā, baudīt L. Koena himnu “Aleluja” un vienoties ar solistu ansambli Aigara Grāvera dziesmā “Nāc!”.

 Mākslinieciskais vadītājs – Rūdolfs Bērtiņš

 Scenogrāfs – Oskars Dreģis

 Stila konsultante ­– Anete Agneta Krišjanova

 Koncertu sākums: 25. decembrī plkst. 17.00, 26. decembrī plkst. 14.00

 Ieeja koncertā ir atvērta pusotru stundu pirms sākuma.

 Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr.: 67067500 vai e-pastu: [email protected].  Pērkot „Ģimenes biļeti” (4 līdz 8 personām) – 10 % atlaide.

 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu