Homo Novus / Remote Rīga

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" / 1. - 9. septembris, 2017 / Rīga

Izrāde "Remote Rīga"

Idejas autori un režisori Stefans Kegi, Jorgs Karenbauers / Rimini Protokoll

2.,3.,4.,6.,7.,8.,9. septembris 15:30 un 19:00 / 4.,8. plkst. 15:30 izrādes būs angļu valodā

Pilsēta, sākuma punkts - Matīsa kapi (Vietalvas ielas ieeja pie pieturas "Matīsa kapi")

1h45min

Latviešu vai Angļu valodā

Biļetes 10 EUR un 7 EUR (skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti)

Remote Rīga ir gājiens brīvā dabā, kas ietver fizisku aktivitāti. Izrāde nav piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

 

Tūkstošiem cilvēku, kuri pa īstam nekad nav tikušies, spieto virtuālajā pasaulē, spēlējot datorspēles. Remote Rīga ir datorspēles pārcēlums reālajā pilsētvidē. Spēles dalībniekus – skatītājus vada divas mākslīgas balsis, kuru komandas un komentāri skan austiņās. Līdzīgi kā sintētiskā GPS balss mašīnā mūsu vietā izvēlas maršrutu, izrādē balss vada cilvēku bara kustību un virza tā uzmanību sev vēlamā veidā. Mūsu aktivitāte tiek pārvaldīta attālināti, prāts un lēmumu pieņemšanas mehānismi atslēdzas, atdodot vietu mākslīgajam intelektam, bet pilsēta slīd gar acīm kā kinoekrānā. 
Kā tiek pieņemti kolektīvi lēmumi? Vai mēs visi dzirdam vienu un to pašu? Tikpat aizraujoši, kā sekot balsij savā galvā un garām slīdošajai ainavai, ir novērot pārējos grupas biedrus. 
Rīgas ceļojums, kura maršruts un teksts ir radīts tieši mūsu pilsētai, sāksies Matīsa kapsētā un beigsies pašā Vecrīgas sirdī.

 

homonovus.lv/programma?s=remote

 

Starptautiskais jaunā teātra festivāls „Homo Novus” ir vadošais laikmetīgās skatuves mākslas festivāls Latvijā un viens no lielākajiem Baltijas reģionā. Festivāls notiek Rīgā un iepazīstina ar vēl jauniem un jau atzītiem māksliniekiem, kuru darbos rodama nerimstoša interese un viedoklis par mūsdienu pasauli un sabiedrību. Līdzās daudzveidīgai izrāžu programmai festivāls piedāvā iespējas radošiem eksperimentiem, teorētisko un izglītības sadaļu un citas aktivitātes.

 
Nav gaidāmo pasākumu