Georgijs Osokins. Dzimuši Latvijā.

Piedalās: Georgijs Osokins, klavieres

Programmā: Pēteris Vasks, Žans Filips Ramo, Sergejs Rahmaņinovs

Georgijs Osokins, jaunākais no Osokinu dinastijas pianistiem, sevis radītajā mūzikas telpā aicina ar dziļumu, nopietnu pieeju mākslai un interpretācijām ar patiesīguma svaru. Pēc fināla Šopēna konkursā 2015. gadā viņš kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus “neparedzams, pārāk revolucionārs, lai būtu uzvarētājs’’. Kopš piedalīšanās konkursā Georgijs aicināts uzstāties daudzās pasaules valstīs un prestižos festivālos. Īpaša pianista firmas zīme ir Šopēna mūzika – 2016. gadā poļu izdevniecības paspārnē klajā nāca Georgija solo albums, kas veltīts tikai Šopēnam.

Dzintaros pianista izpildījumā skanēs Pētera Vaska klavierskaņdarbi no cikla Gadalaiki, kur komponistam, šķiet izdevies skaņās ietvert laika meditatīvo bezgalību. Renesanses lappuses ar Žana Filipa Ramo galanto un izdomas bagāto Svītu Sol mažorā, kā arī krievu pianisma ģēnija Sergeja Rahmaņinova mūzika, pēdējām romantisma vēsmām mijoties ar simfonizētu skatījumu uz klavierēm.

Georgijs Osokins absolvējis Emīla Dārziņa mūzikas skolu, mācījies pie sava tēva Sergeja Osokina Rīgā, papildinājis prasmes pie Mihaila Voskresenska Maskavas konservatorijā, Dmitrija Baškirova, Georga Frīdriha Šenka. Kopš 2015.gada ir Sergeja Babajana klases students Ņujorkas Džuljarda skolā, bet 2016.gadā kļuva par jaunāko Latvijas Lielās mūzikas balvas laureātu kategorijā “Gada jaunais mākslinieks” šīs balvas vēsturē. Pirmo reizi kopā ar orķestri uzstājies 10 gadu vecumā. Drīz pēc tam kļuva par laureātu IX starptautiskajā Aleksandra Skrjabina pianistu konkursā Parīzē (2009). Saņēmis Frederika Šopēna prēmiju XXII starptautiskajā konkursā Moncā (Itālija) un citas balvas. 2014.gadā uzvarēja IX starptautiskajā Šopēna jauno pianistu konkursā Ķīnā. 2015.gadā XVII starptautiskajā Šopēna konkursā Varšavā iekļuva desmit labāko pianistu skaitā (no 450 dalībniekiem).

 
Nav gaidāmo pasākumu