LIEPĀJAS MĀKSLAS FORUMS: Kopbiļete (3.-6. augusts)

"Liepājas mākslas forums” ir mūsdienu mākslas festivāls, kas aicina pārvarēt robežas –  starp savējo un tavējo, starp ierasto un nepierasto, starp dažādiem mākslas žanriem un medijiem, starp mākslu un tehnoloģijām, starp vietējo un globālo."
 
 
Forums noritēs jau trešo gadu, taču šovasar festivāla programmu līdzās mākslas notikumiem papildinās arī lekcija/saruna, meistarklase un radošā darbnīca bērniem, iezīmējot “Liepājas mākslas forumu” kā vietu radošā procesa izpētei, diskusijai un domu apmaiņai. Forums papildinās notikumu sēriju “Pasaule Lielajā dzintarā”, piedāvājot iepazīt māksliniekus no dažādām valstīm - Luksemburgas, Austrijas, Spānijas, Igaunijas, Beļģijas un Somijas.
 
No ceturtdienas līdz svētdienai, četru dienu garumā foruma mājvieta būs  koncertzāle “Lielais dzintars”, kas nedēļas nogalē apmeklētājus aicinās iepazīt publisko pasākumu zāles līdz šim neierastās modifikācijās.
 
Forumu atklās ar laikmetīgās mākslas izstādi un Latvijā līdz šim nebijušas skaņu instalācijas prezentāciju. “Dzintara diptihs” ir spāņu izcelsmes Somijā dzīvojoša komponista un skaņas pētnieka Hosuē Moreno (Josue Moreno) veidota skaņas un arhitektūras instalācija, kas pamatojas uz skaņas akupunktūras stratēģijām un ir īpaši izstrādāta Liepājas koncertzālei. 
 
Foruma turpinājumā uz lekciju aicinās profesors Gotfrīds Villems Rāss no Beļģijas, kurš izveidojis pats savu – robotu instrumentu orķestri, austriešu horeogrāfs Tobiass M.Drēgers (Tobias M.Draeger) piedāvās dejas izrādi „Ikdienas trakums“ (Daily Madness), bet spāņu perkusionists Roberto Oliveira prezentēs jaunās komponistu paaudzes programmu ar perkusiju, elektroniskās mūzikas un sinhronizētās vizuālās mākslas skaņdarbiem. Foruma apmeklētāji varēs baudīt arī Ģertrūdes ielas teātra viesizrādi “Rondo”, Latvijas-Igaunijas dejas mākslas kopprojektu “Connext”, vairākas vizuālās mākslas izstādes un citus notikumus.
 
Nedēļas nogale noslēgsies ar luksemburgieša Frančesko Tristano (Francesco Tristano) divdaļīgu performanci, kuras pirmajā pusē mākslinieks atskaņos klaviermūzikas improvizācijas, bet otrajā daļā piedāvās tehno mūzikas ballīti. 
 
Uz Liepājas mākslas foruma notikumiem iespējams iegādāties  kopbiļeti, kas apmeklētājiem dos iespēju par izdevīgāku cenu apmeklēt visu foruma programmu. Ierodoties pasākuma vietā, kopbiļete tiks samainīta pret visu pasākumu kopējo ieejas pasi. 
 
 
Organizē: Lielais dzintars
 
Nav gaidāmo pasākumu