XIV Kremerata Baltica festivāla atklāšanas koncerts. Viva MOZART!

Piedalās: Kristīne Gailīte (soprāns), Eva Bindere (vijole), Santa Vižine (alts), Reinuts Teps(ērģeles),  Kremerata Baltica orķestris, Rīgas Doma meiteņu koris Tiāra, diriģents Martīns Staķonis. 

Programmā: V.A.Mocarts, A.Pērts.

Kremerata Baltica savu 20. un Gidons Krēmers 70. jubileju visa gada garumā turpina krāšņi – vasaras mājvietā Dzintaros, kur leģendārais vijolnieks pavadīja bērnību, klausoties izcilus māksliniekus un uzsākot savu mūziķa ceļu.
Šķiet, ka Mocarta mūzikas dzirkstošais gars kā nekas cits īpaši piemērots svētkiem. Sinfonia concertante, absolūtā skaistuma pērlē vijolei un altam mirdzēs Kremeratas ilggadējā pirmā vijole Eva Bindere un altiste Santa Vižine, kura pavisam drīz savas mūziķes gaitas turpinās vienā no pasaules izcilākajiem orķestriem – Amsterdamas Karaliskajā Concertgebouw orķestrī. Toties barokāli dramatiskās krāsās ģeniālais austrietis atklāsies Adagio un fūgā do minorā. Lidojoša polifonija un silts lirisms Mocarta mazajā mesā ar Kristīnes Gailītes spožo soprānu un jauno lietuviešu talantu – Martinu Stakioni pie diriģenta pults. Kā arī neparasta rietumu un austrumu kultūru satikšanās klusuma alķīmiķa, igauņa Arvo Perta skaņdarbā Orient&Occident.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu