Ziemassvētku festivāls. Classics-art Ensemble.

Piedalās:

Maskavas kameransamblis “Classics-art Ensemble”:

Aleksandrs Posikera – fagots

Aleksejs Kurbatovs – klavieres

Antons Priščera – klarnete, kompozīcijas

Emīls Miroslavskis – oboja,

Zoja Vjazovska – flauta

Fjodors Jarovojs – mežrags, valsts kamerorķestra “Virtuozi Moskvi” solists

 

Programmā:

Baha, Pulenka, Ligeti, Ļadova, Mocarta un citu komponistu autori darbi un improvizācijas.

 

Pirmo reizi Dzintaru koncertzālē uzstāsies Maskavas ansamblis “Classics-art Ensemble”, kurš Latvijā viesojas ne pirmo reizi. Ziemassvētku festivālā viņi uzstāsies ar koncertprogrammu “Wind Alive Show” jeb ‘’Dzīvais vējš’’. Šī programma ir ļoti dzīva, dinamiska un interaktīva. Koncerta laikā tiek izspēlēti aptuveni 20 dažādi mūzikas instrumenti: niedres stabules, blokflautas (no soprāna līdz basa tonalitātei), tradicionālie instrumenti (lietus koks, duduks, melodika un citi), sitamisntrumenti, ģitāra, flauta, oboja, klarnete, fagots, mežrags taustiņinstrumenti un citi. Programmu lieliski varēs izbaudīt gan mūzikas profesionāļi, gan klausītāji, kas ar klasisko mūziku saskaras pirmo reizi, gan arī bērni no septiņu gadu vecuma.

 

Grupa “Classics-art Ensemble” radusies 2002. gadā un tās dalībnieki ir augstākā līmeņa solisti un Krievijā ievērojamu kolektīvu dalībnieki. Savas darbības laikā “Classics-art Ensemble” piedalījies daudzos festivālos, ieguvis godalgotas vietas konkursos un devies turnejās gan Krievijā, gan ārpus tās, gada laikā sniedzot 70-80 koncertus.

 

Līdzās klasiskajai mūzikai “Classics-art Ensemble” izpilda arī mūsdienu autoru oriģinālkompozīcijas. Grupai koncertos patīk interaktivitāte – saruna ar klausītājiem, stāsti par spēlētajiem mūzikas instrumentiem un pašu mūziku, uzsverot, ka katrā uzstāšanās reizē ļoti svarīgs ir koncerta stāsts.

 
Nav gaidāmo pasākumu