Inese Galante SUMMERTIME 2017 festivāls. Club des Belugas (Vācija/ASV)

11. augustā pirmo reizi festivālā un Latvijā viesosies viens no pasaules izteiksmīgākajiem ņūdžeza kolektīviem – Club des Belugas (Vācija/ASV). Tas iekarojis plašas auditorijas mīlestību ar sev raksturīgi spilgtajiem žanru „kokteiļiem” – apvienības mūzikā saklausāmi brazīliešu ritmi, Eiropas lounge, elektrosvings, fanka un soula noskaņas. Club des Belugas daudzveidīgo un spilgto skanējumu nodrošina arī regulāra sadarbība ar atzītākajiem džeza vokālistiem no Eiropas un Amerikas.

Club des Belugas tika izveidots 2002. gadā, bet jau gadu vēlāk tā kompozīcijas bija iekļuvušas Vācijas labāko hītu sarakstu virsotnēs un pulcēja klausītāju pilnas zāles. Kopš tā laika kolektīva radošajā mantojumā ir deviņi studijas albumi un divas Spanish Jazz Awards nominācijas, viņu mūzika daudzkārt izmantota filmās, TV šovos un tādu slavenu zīmolu kā  Mercedes-Benz, BMW, Lexus, Martini, Samsung, LG Electronics, Victoria's Secret reklāmās.

Ar Club des Belugas viesošanos Latvijā beidzot būs piepildīts ilgi lolots sapnis – šo mūsdienīgo džeza korifeju ierašanos festivālā Ineses Galantes fonda komanda vēlējusies redzēt jau sen. Jūrmalā grupa muzicēs sešu cilvēku sastāvā, kuru vidū būs arī Kalifornijā dzimusī Brenda Boikina (Brenda Boykin) – leģendāra džeza dziedātāja ar fantastiskām vokālajām dotībām un spēcīgu harismu.

 

 
Nav gaidāmo pasākumu