Elīnas Garančas un Hiblas Gerzmavas koncerts 2017

Divu pasaules operas zvaigžņu Elīnas Garančas un Hiblas Gerzmavas koncerts ar Karelu Marku Šišonu pie diriģenta pults.

Divas zvaigznes. Divas skaistas sievietes. Divas primadonnas, kuras ar ovācijām sveic labākajos pasaules opernamos.

Jau desmit gadus gan Elīnas, gan Hiblas vārdu zina katrs mūzikas mīļotājs. Viņas pazīst pēc sejas un pēc balss – tā abām dziedātājām ir kairi valdzinoša, samtaina, spēcīga un apburoša. Mecosoprāns Garanča un soprāns Gerzmava varētu sastapties Ņujorkas Metropolitēnā vai Londonas Koventgārdenā, uz La Scala vai Wiener Opera skatuves. Šādu duetu nevilcinoties un ar sajūsmu uzņemtu jebkurš no leģendārajiem operteātriem. Taču šo godu ir izpelnījusies Jūrmalas Dzintaru koncertzāle. Pērn vasarā Elīna Garanča šeit spoži uzstājās kopā ar Dmitriju Hvorostovski, un koncerta kolosālie panākumi kļuva par pamatu tradīcijai – aicināt viesoties Latvijā, labākos skatuves kolēģus.

Operas dīvas, kuras sastapās galā koncertā  “Klasika Pils laukumā” Sanktpēterburgā 2014. gadā, drīz sajuta dvēseļu un muzikālo centienu radniecību. Tas, ka Elīna dzimusi Baltijas jūras krastā, bet Hibla nākusi pasaulē karstajā Melnās jūras piekrastē Abhāzijā, viņas nebūt nešķir – tikai bagātina šo jauno radošo savienību ar košākiem, spilgtākiem toņiem. Jau šoruden Garanča un Gerzmava – princese Eboli un karaliene Elizabete – tiksies Kšištofa Varļikovska iestudētajā Džuzepes Verdi “Donā Karlosā” uz Opéra National de Paris skatuves.

11.jūlijā Dzintaru koncertzālē Elīna Garanča un Hibla Gerzmava mūs priecēs ar slavenākajām pasaules operu ārijām un duetiem. Viņu uzstāšanās muzikālo pavadījumu nodrošinās Festivāla orķestris, ko vadīs Karels Marks Šišons – izcils, muzikāli jūtīgs un panākumiem bagāts diriģents, kam ir ne mazums pielūdzēju ne tikai Latvijā un Eiropā, bet arī visā pasaulē.

Koncerts, kuru organizē kompānija “ART Forte”, ir iekļauts Fonda “Baltijas muzikālās sezonas” programmā un notiek ar tā atbalstu.

Fonds “Baltijas muzikālās sezonas” ir dibināts, lai realizētu vērienīgus klasiskās mūzikas projektus, kam jākalpo Latvijas imidža attīstīšanai, padarot valsti par Eiropas kultūras centru, saglabājot un vairojot Latvijas tradīcijas kultūras jomā. Fonda mākslinieciskais direktors ir izcilais Latvijas skatuves mākslas darbinieks Andrejs Žagars.  

Galvenais informatīvais partneris – Pirmais Baltijas kanāls.

Biļetes Dzintaru koncertzāles un “Biļešu paradīzes” tīkla kasēs un www.bilesuparadize.lv

 
Nav gaidāmo pasākumu