Brīvdienu mūzika: Astro´n´out.

 

2017. gadā Dzintaru koncertzāle klausītājiem piedāvā jaunu un demokrātisku koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”. Šajos koncertos tiks gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kas vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti jaunajā Dzintaru koncertzāles restorānā Maestro.

 

Koncertu vadītāja lomā iejutīsies atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus iecerējis kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi. “Gaidu “Brīvdienu mūzikas” koncertus ar neviltotu prieku un cerībām, ka varēsim ieinteresēt tos klausītājus, kuri varbūt ikdienā nav tik bieži koncertu apmeklētāji. Ļoti labi apzinos, ka ne visi ir spējīgi noklausīties divdaļīgu koncertu un ne visi klausītāji spēj izanalizēt muzikālās nianses, kuras izpildītājs cenšas atskaņot un domāju, ka tas bieži vien nemaz nav svarīgākais. Svarīgi ir izbaudīt, sajust, aizmirsties un atslēgt ikdienas rūpju režīmu. Šajos koncertos mēs runāsim ar māksliniekiem, iepazīsim viņus arī kā cilvēkus, apspriedīsim pa kādai aktualitātei un, protams, baudīsim izcilu mūziku nepiespiestā atmosfērā!”

 

Grupa Astro’n’out radusies 2003.gadā Rīgā un savu pirmo atpazīstamību guvusi ar dziesmu “Daļa Rīgas”.
Neskatoties uz to, ka grupai tiek prognozēts vienas dziesmas garuma veiksmes stāsts, drīz vien radio topus sasniedz arī citas Astro’n’out kompozīcijas: “Tanki”, “Gravitātei, nē”, “Tici sev”, “Spoguļoties”, “Apaļa pasaule”, “Turies” u.c.
Grupas sastāvs piedzīvojis vairākas pārmaiņas, tomēr nu jau ilgstoši grupas kodols ir nemainīgs: Māra Upmane – Holšteine, Juris Kalnišs, Mārtiņš Elerts un Mārtiņš Miļevskis. Koncertos grupai visbiežāk pievienojas basists Toms Poišs un producents Rūdolfs Budze (DJ Rudd).

Astro’n’out ir sarakstījuši mūziku vairākām filmām: dokumentālajai „Rīga, Mana Rīga”, sociālajām „No cita skatupunkta”, „Nestāstāmie stāsti”, reklāmas īsfilmai „Sūnas aug ziemeļu pusē”.
Astro’n’out piedalījušies dažādās labdarības akcijās, tostarp Latvijas radio 5 rīkotajā “Dod Pieci!”, LNT “ Eņģeļi pār Latviju”, Valsts asinsdonoru centra pateicības koncertā, iestājas par veselīgu dzīvesveidu, bija vēstneši veselības ministrijas iniciētajai kampaņai pret pasīvo smēķēšanu “Izvairies no smēķētāja!”, aktīvi atbalsta dažādas jauniešu organizētas iniciatīvas un koncertē skolās.
Astro’n’out ir uzstājušies visos lielākajos žanram atbilstošjos Latvijas festivālos un nozīmīgākajās koncertvietās – “LMT Summer Sound”, “Positivus”, “HOLI krāsu festivāls”, “Fontaine festival”, Dikļu pils mini festivālā un daudzos citos.

 
Nav gaidāmo pasākumu