BLĒŅAS UN PASAKAS. Izrāde bērniem pēc I. Ziedoņa pasaku motīviem

Izrāde pēc Imanta Ziedoņa pasaku krājuma „Blēņas un pasakas” motīviem.

Vai zināji, ka ikviens mums apkārt esošs priekšmets patiesībā dzīvo savu, mums apslēptu dzīvi? Tikai ne vienmēr mēs protam to ieraudzīt… Izrāde „Blēņas un pasakas” būs ceļojums Imanta Ziedoņa fantastiskajā pasaku pasaulē, kur šķietami parasti priekšmeti iegūst spilgtus raksturus un iekuļas dažādās negaidītās dēkas. Tā būs gan jautra rotaļa bērniem, gan meistarklase vecākiem, gan piedzīvojums ar pārsteidzošu mūziku un instrumentiem, blēņām un pekstiņiem.

Izrāde veidota objektu un leļļu teātra estētikā. Pogas, zobu birstes, uzpirksteņi un vēl daudzi citi priekšmeti aktieru rokās kļūs par izrādes varoņiem, aicinot mazo un lielo skatītāju iedarbināt arī savu izdomu un palūkoties uz lietām vērīgāk.

Režisors: Ģirts Šolis
Scenogrāfs: Reinis Pētersons
Mūzikas autors: Mikus Frišfelds
Gaismu mākslinieks: Miķelis Renebušs
Dauzās: Arnita Jaunzeme vai Ance Muižniece, Valdis Vanags, Mikus Frišfelds

Izrādi piedāvā: Bērnu un jauniešu teātris ŠMULĪTIS.

„Šmulītis” ir „Dirty Deal Teatro” un biedrības „Ascendum” bērnu kultūras projekta „Garā Pupa” iniciatīva, kas piedāvā bērniem un pusaudžiem aizraujošas teātra izrādes. „Šmulītis” aicina jaunos skatītājus domāt līdzi un iesaistīties izrādes notikumā, veidojot priekšstatu par laikmetīgu teātri, kā arī atklājot mākslas nozīmīgo lomu cilvēka iekšējās pasaules piepildīšanā. Izrādes tiek veidotas dažādu vecumgrupu bērniem un pusaudžiem, īpaši domājot par jautājumiem, kas ir aktuāli attiecīgajā dzīves posmā, kā arī izvērtējot noteiktajam vecumam atbilstošo teātra izrādes slodzi. Bērniem un pusaudžiem tā ir brīnišķīga iespēja atklāt teātra spēli un aizrauties tajā!

Izrādi iesakām bērniem no 3 līdz 10 gadu vecumam un pieaugušajiem.

 
Nav gaidāmo pasākumu