RIGA JAZZ STAGE 2017 GALA koncerts | R. Khoury & M. Valeanu (FRA), K. Rosenwinkel (ASV) & Latvijas Radio Bigbends

Gala koncertā uz skatuves kāps konkursa īpašie viesi - Kurt Rosenwinkel (ASV), Robinson Khoury (Francija), Michael Valeanu (Francija) un Latvijas Radio Bigbends.


“Riga Jazz Stage 2017” viens no žūrijas locekļiem būs slavenais džeza mākslinieks Kurts Rozenvinkels, kurš ne tikai vērtēs konkursa māksliniekus, bet arī kā īpašais konkursa viesi uzstāsies kopā ar Latvijas Radio bigbendu konkursa noslēgumā.

Amerikā dzimis Ģitārists, Kurts Rozenvinkels savu mūzikas karjeru aizsāka, kad izlēma pamest studijas Bērklijas Mūzikas Koledžā un doties tūrē ar Gariju Burtonu (Gary Burton) un viņa grupu. Trīsdesmit gadu laikā Ieguldītais darbs mūzikā atmaksājās ar ierakstītiem 11 albumiem - kā galvenajam māksliniekam, un vairāk kā 40 diskiem - kā viesmāksliniekam. Daži kritiķi salīdzina Kurta harmoniski sarežģītās kompozīcijas ar Veina Šortera (Wayne Shorter) izpildījumiem.


Apmeklētāji koncertos ir apburti ar Kurta radīto mūziku, kas ir pasniegta ar tik minimālu piepūli un rada ilūziju, ka radīt tik viegli plūstošus skaņdarbus var jebkurš. “Esmu sapratis, ka mana mūzikas rakstīšana ir daudz koncentrētāka un vienkāršāka, “Mazāk ir vairāk” ir īstā frāze, kas to raksturo” saka Kurts Rozenvinkels par savu māksliniecisko attīstību.


Kurts Rozenvinkels ir zināms ar viņa specifisko skaņu un improvizācijas stilu, kuru pārvērš neaprakstāmā un neatkārtojamā skaņdarbā.

 
Nav gaidāmo pasākumu