Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta

Nikolajs Ļeskovs

MCENSKAS APRIŅĶA LĒDIJA MAKBETA

Jaroslavas Pulinovičas dramatizējums pēc N. Ļeskova stāsta motīviem

Drāma, melodrāma, trilleris

No krievu valodas tulkojis Mihails Gruzdovs

Pirmizrāde – 2020. gada 29. martā

Tirgotāja jaunā sieva Katrīna vada garlaicības māktu, slinku dzīvi ar vecu vīru un īgnu vīratēvu. Kad viņu mājā parādās jaunais, skaistais strādnieks Sergejs, viņa tiecas pie viņa kā tauriņš uz liesmu. Katrīna ir gatava ar viņu kopā iet ugunī un ūdenī. Un cietuma kamerā. Pret Dievu un sirdsapziņu, kamēr mīlestība kā melna čūska izsūc sirdi.

Mūsdienu dramaturģes Jaroslavas Pulinovičas luga veidota pēc krievu rakstnieka Nikolaja Ļeskova garstāsta “Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta” (1864) motīviem. Neviennozīmīgais stāsts par spēcīgu kaislību mocīto sievietes tēlu kļuvis par literatūras klasiku un bijis iedvesmas avots daudzām teātra izrādēm, kinofilmām un operai.

Lomās: Rēzija Kalniņa (Jekaterina Ļvovna Izmailova), Ģirts Ķesteris (Zinovijs Borisovičs Izmailovs, viņas vīrs), Pēteris Gaudiņš (Boriss Timofejevičs Izmailovs, viņas vīratēvs / Gordjuška), Mārtiņš Upenieks (Sergejs Fiļipovičs Kaļiņins, viņu priekšstrādnieks), Gints Grāvelis (Terentjevs Pavlovičs Koņevs, izmeklētājs), Inita Sondore (Nastasja, muižas ļaužu meita), Ērika Eglija (Aksiņja, virēja / Fiona), Lauris Dzelzītis (Priekšstrādnieks ar nodzertu seju / Feduļa), Lilita Ozoliņa (Praskovja Sergejevna Ļjamina, nogalinātā puisēna tante), Ieva Segliņa (Sonetka, Aļona Sonetīna)

Režisors – Mihails Gruzdovs

Scenogrāfs – Dmitrijs Gaitjukevičs

Kostīmu māksliniece – Anna Heinrihsone

Komponists – Juris Vaivods

Horeogrāfe – Olga Žitluhina

Gaismu mākslinieks - Harijs Zālītis 

 

 
Nav gaidāmo pasākumu