NEGLĪTAIS PĪLĒNS

Hanss Kristians Andersens
Izrādes ilgums: 1:00, 2 cēlieni
Ieteicamais vecums: 5+
Dramatizētājs: Matīss Gricmanis
Pirmizrāde: 03.10.2015.

Režisors: Dmitrijs Petrenko
Māksliniece: Liene Mackus
Komponists: Gatis Grāvers

Noteikumi:
Biļete jāiegādājas katram skatītājam, neatkarīgi no vecuma. Biļete bērnam tiek iegādāta teātra apmeklējumam, tādēļ nepieciešama neatkarīgi no tā, vai bērns sēž atsevišķā krēslā vai pieaugušajam klēpī.

Lomās:
Santa Didžus
Miķelis Žideļūns
Arnita Jaunzeme

Par izrādi
Dāņu pasaku meistara Hansa Kristiana Andersena literārā pasaka par mazo, vientuļo pīlēnu, kurš izauga par skaistu gulbi, ir daudzu paaudžu iemīļota lasāmviela. Šis stāsts ir skaudras realitātes atspoguļojums, bet tāpat kā citas Andersena pasakas, to caurauž sirsnība, gudrība un cilvēka iekšējā skaistuma apziņa.
Izrādes režisors Dmitrijs Petrenko stāsta: "Andersens savās pasakās eksistenciālus jautājumus risina caur spilgtiem, dzīviem un "krāsainiem" tēliem. Pasaka "Neglītais pīlēns" ir viens no pazīstamākajiem Andersena stāstiem un mūsu radošā komanda gribēja tieši šo pasaku iestudēt bērnu auditorijai. Izrādes tēma ir cilvēka pieaugšana."
Izrādē darbojas lelles - objekti, kuri stāsta gaitā iegūst dažādas nozīmes. Izrādē ir ieviesti daži jauni raksturi un sižeta pagriezieni, kas nav atrodami Andersena pasakā. Izrāde veidota tā, lai stāsts būtu vieglāk un interesantāk uztverams tieši bērnu auditorijai.

 
Nav gaidāmo pasākumu