JAZZ LOUNGE AR DENISU PAŠKEVIČU un OLIVIER KER OURIO /ermoņikas,Francija/

Atzīmējam Starptautisko džeza dienu koncertzālē “Cēsis”!

 

Deniss Paškevičs, saksofons

Andrejs Kondakovs, klavieres, Krievija

Rikards Malmstens, bass, Zviedrija

Tanels Rubens, bungas, Igaunija

 

ĪPAŠAIS VIESIS: Olivier Ker Ourio (ermoņikas, Francija)

Olivier Ker Orio ir viens no vadošajiem pasaules džeza ermoņiku spēlētājiem. Viņa mūzika apvieno liriskas melodijas un dziļu, dvēselisku skanējumu, kas sakņojas dziļi džeza mūzikā.

Astoņu gadu vecumā viņš dāvanā no tēva saņēma savas pirmās mutes ermoņikas un bērnības rotaļlieta galu galā kļuva par viņa dzīves kaislību.

 

Deniss Paškevičš ir viens no izcilākajiem pašmāju džeza mūziķiem - saksofonists, komponists, kurš Latvijas vārdu nesis ne tikai Eiropā, bet visā pasaulē. Viņa jaunākais albums "Yours Faithfully" šogad ieguva Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta mikrofons" kategorijā “Labākais džeza vai blūza mūzikas albums”.

 

Kondakov, Paskevich, Malmsten, Ruben ir četru lielisku mūziķu un komponistu apvienība. Katrs savā valstī ir iemantojis atpazīstamību un cieņu uz džeza mūzikas skatuves. Mākslinieki sevi mēdz dēvēt arī par “Baltic neighbours”. Mijoties viņu etniskajai un personīgajai pieredzei, muzikālais baudījums ir krāšņs un daudzveidīgs. Mūzika runā pati par sevi – tā ir rotaļīga un iztēli rosinoša. Medijos kvartets vairākkārt ir ticis atzīts par vienu no aizraujošākajiem un mūsdienīgākajiem.

 

Lasīt aprakstu
Nav gaidāmo pasākumu