Koncerts Ella Ficdžeralda un Frenks Sinatra / Jelgavas Bigbends, Jelgavas Kamerorķestris

Piedalās Jelgavas Bigbends un Jelgavas Kamerorķestris
Solisti Sesila Vernī /Vācija un Daumants Kalniņš
Koncerta mākslinieciskais vadītājs Raitis Ašmanis

Jelgavas bigbends, Raitis Ašmanis un dziedātājs Daumants Kalniņš turpina svinēt Frenka Sinatras simto dzimšanas dienu, šoreiz talkā aicinot arī Jelgavas kamerorķestri diriģenta Aigara Meri vadībā.
Iemesls, kāpēc atceramies un godinām Frenku Sinatru šajā gadadienā, ir pavisam vienkāršs – reti kuram dziedātājam izdevies sasniegt tādas slavas virsotnes un tik lielu publikas mīlestību kā viņam: “Grammy” un “Oskara” balvas, neskaitāmi “Billboard” hiti, trīs (!) zvaigznes Holivudas slavas alejā un publikas mīlestība, kas rezultējas izpārdotos koncertos un miljonos pārdotās ierakstu tirāžās visas karjeras laikā ir katra mūziķa sapnis, ko Frenkam izdevās izdzīvot. Viņa ieskaņojumi simbolizē Amerikas “zelta” laikmetu un šodien ir kā patīkama gremdēšanās atmiņās par aizgājušo laiku burvību, bet, iedzīvināta jaunās skaņās un interpretācijās, tā skan itin mūsdienīgi, eleganti un pārliecinoši.

Bigbends Raita Ašmaņa vadībā piedāvā Ellai Ficdžeraldai veltītu koncertprogrammu, par solisti aicinot Kotdivuārā dzimušo dziedātāju Sesilu Vernī (Cecile Verny). Kopš 1987. gada viņas vadītais džeza kvartets ir regulāri koncertējoša vienība, mūziķi kopā ieskaņojuši arī deviņu kompaktdiskus un apbalvoti ar Eiropas džeza balvu. Sesila plūkusi laurus dažādos konkursos Francijā un Vācijā, sadarbojusies ar Freiburgas Filharmonijas orķestri un kopš 2006. gada arī ar prestižo WDR Big Band, ar kuru nesenākā sadarbība bija 2016. gada jūlijā, ieskaņojot fragmentus no Djūka Elingtona Sakrālā koncerta. Kopā ar WDR big band veidojusi programmu par godu Billijai Holidejai, bet tagad kopā ar Jelgavas bigbendu svinēs Ellas Ficdžeraldas simtgadi, atskaņojot tādus hitus kā “A-Tisket, A-Tasket”, “Caravan”, “All of me” un citus.

 
Nav gaidāmo pasākumu