Astoņdesmit. Filipa Glāsa klaviermūzikas koncerts

Lai atzīmētu izcilā amerikāņu komponista Filipa Glāsa 80. jubilejas gadu, grupas “Sigma” solists Jānis Ozoliņš aicina uz audiovizuālu koncertu, kuram dots nosaukums “Astoņdesmit”.
 
Koncertā tiks atskaņoti pazīstami, kā arī līdz šim Latvijā mazāk prezentēti Filipa Glāsa skaņdarbi klavierēm. Programma veidota kā Jāņa Ozoliņa veltījums komponistam viņa 80. dzimšanas dienā. 80 minūšu garumā, atskaņojot gan hrestomātiskos skaņdarbus, kas latviešu klausītājiem ir labi pazīstami, — ”Mad Rush“ (1979), “Opening” (1981), cikls ”Metamorphosis for piano“ (1988), gan Latvijā līdz šim retāk atskaņotās etīdes klavierēm, jaunatklās pavisam citu Filipu Glāsu  kuru klausītāji, iespējams, koncertatskaņojumā iepazīs pirmoreiz.
 
Koncertu papildina videomākslinieka Mārtiņa Dāboliņa veidotas videoprojekcijas.

Filips Glāss ir viens no 20. gadsimta ietekmīgākajiem komponistiem, kurš ir sadarbojies ar bītu paaudzes dzejnieku Alenu Ginsbergu, kinorežisoriem Vudiju Allenu, Martinu Skorsēzi, Stīvenu Daldriju, teātra režisoru Robertu Vilsonu, mūziķiem Deividu Boviju, Polu Saimonu un citiem. Filips Glāss ir pirmais komponists, kurš ir iekarojis skatītāju simpātijas gan operu namos, koncertzālēs un teātros, gan filmu un populārās mūzikas pasaulē.
Mūziķis un literatūrzinātnieks Jānis Ozoliņš Latvijas mūzikā individuāli un kopā ar grupu “Sigma” ir ienācis pārliecinoši. Grupas debijas albums “Sazaroto taku dārzs” 2015. gadā saņēmis Latvijas mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofons”, ir radīta mūzika vairākām teātra izrādēm, kā arī dokumentālajai filmai “Tev, Rūķi!”, kas saņēmusi Latvijas Nacionālā filmu festivāla balvu “Lielais Kristaps”. Tāpat ļoti veiksmīgi bijuši sadarbības projekti ar Latvijas dzejniekiem, veidojot uzvedumus “Dzejkoncerts” un “Mūsu dienu skaņu celiņš”. Šī gada septembrī Jānis Ozoliņš un grupa “Sigma” pārsteidza Baltās nakts apmeklētājus ar koncertizrādi “Metamorfozes” kultūras pilī “Ziemeļblāzma”.
Koncertu organizē biedrība “HI”, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 
Nav gaidāmo pasākumu