Tēvs varonis 69

TĒVS VARONIS '69
čekista sapnis divās daļās

1969. gada Rīgā satiekas divi cilvēki – vīrietis un sieviete. Viņi ir jauni, viņi viens otram patīk, ir maijs un viņiem priekšā ir...visa dzīve. Tomēr jaunajam vīrietim tūlīt ir jādodas dienēt armijā un viņu var aizsūtīt uz jebkuru no pārmēru plašās Padomju Savienības vietām. Ja vien viņa tēvs, kurš strādā kādā īpašā vietā, viņam nepalīdzēs.

Cik brīvi varēja būt cilvēki Padomju Latvijā un kas bija tās nodevas, kuras viņi maksāja par drošību un komfortu? Cik brīvi var būt divi cilvēki personīgajās attiecībās? Un kas ir tās nodevas, ko viņi un mēs maksājam par drošību un atbalstu? Un vai laikā, kas mūs šķir no mūsu vecāku un vecvecāku jaunības, kaut kas ir mainījies? Sabiedriskajā iekārtā? Mūsu attiecībās? Mūsu attieksmē pret bērniem?

Ziedoņa - jaunā vīrieša tēva - prototips ir lugas autores Ingas Gailes vectēvs. Arī pārējo varoņu izdarībām impulsi ir smelti reālajā dzīvē. Tomēr, kā saka lugas autore, jebkura sakritība ir nejauša, un viss, kas notiks uz Dirty Deal Teatro skatuves, ir izdomāts, izfantazēts, izsūkts no īkšķa, mēģinot vainot vecākus visā notiekošajā.

dramaturģe: Inga Gaile
režisors: Dāvis Auškāps
scenogrāfs: Uģis Bērziņš
mūzikas autori: Jēkabs Nīmanis un Edgars Raginskis
gaismu mākslinieks: Lauris Johansons
spēlē:
Ziedonis – Kaspars Zāle
Roza – Ruta Vītiņa
Ēriks – Reinis Boters
Ingrīda – Anete Saulīte

Biļešu cena: 9 EUR / 5 EUR skolēniem, studentiem, pensionāriem

Vairāk par izrādi šeit.

 
Nav gaidāmo pasākumu