Ziemassvētku festivāls. Olivjē Mesiāns 20 skatieni uz Kristus bērnu

Reinis Zariņš ir viens no Latvijas izcilākajiem jaunajiem pianistiem. Divkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvējs (2012 un 2013).

11 starptautisku konkursu laureāts un dalībnieks vairākos starptautiskos festivālos – Lucernas festivālā, Bath International Music Festival, Jēlas-Norfolkas kamermūzikas festivālā, MasterWorks, Kremerata Baltica festivāls, Crescendo un Holland Music Sessions. Solopianista, kamermūziķa un koncertsolista ampluā pianists uzstājies abos Atlantijas okeāna krastos un Dienvidāfrikā, sadarbojoties ar Eiropas, Krievijas un ASV simfoniskajiem orķestriem tādās koncertvietās kā Amsterdamas Concertgebouw, Kārnegija centra Veila zāle, Ņujorkas Steinway zāle, Londonas Vigmora zāle, Sanktpēterburgas Glazunova zāle u. c. Sadarbība ar Pjēru Bulēzu, Pēteru Etvešu un Ensemble Intercontemporain stiprināja Reiņa interesi par laikmetīgo mūziku un tās attiecībām ar klasisko repertuāru.

2012. gadā Reinis ieskaņoja divus albumus skaņu ierakstu namā Champs Hill Records – Eiropas un Krievijas komponistu klaviermūziku CD Circus & Magic un Latvijas profesionālās mūzikas pamatlicēja Jāzepa Vītola klavierdarbus, kas albuma Jāzeps Vītols: works for solo piano veidolā nāca klajā 2013. gada maijā.

Reinis ar izcilību absolvējis Jāzepa Mediņa mūzikas skolu un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolu Rīgā, Jēlas Universitātes mūzikas skolu (ASV) un Londonas Karalisko Mūzikas akadēmiju. Skolotāju vidū Reinis īpaši izceļ Borisu Bermanu, Kristoferu Eltonu, Rafi Haradžanjanu un Renē Salaku. Būtiskus iespaidus Reinis guvis no Kloda Franka, Paskāla Devuajona, Pjēra Bulēza, Pētera Frankla, Ričarda Guda, Džesija Levaina, Tokijas stīgu kvarteta un Vermēra stīgu kvarteta.

Koncerta programmā: Olivjē Mesiāns - monumentālais opuss "20 skatieni uz Kristus bērnu"

 
Nav gaidāmo pasākumu