Operetes Jaungada koncerti / Nāc, ieklausies, draugs, kā Vīnē dzied!

Silga Tīruma (Francija/soprāns), Pjērs Soldano (Francija/tenors), Helēna Sorokina (Austrija/mecosoprāns)

Laura Purena (soprāns), Anastasija Vorobjova (soprāns), Nauris Indzeris (baritons)

Operetes dejotāji un orķestris, diriģents Guntars Bernāts

Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva

„Nāc, ieklausies, draudziņ, kā Vīnē dzied!” – ar vārdiem no Franča Šūberta operetes „Trejmeitiņas”, turpinot aizsākto Jaungada svinēšanu ar opereti, Latvijas operetes fonds aicina klausītājus baudīt svētkus ar Vīnes, it īpaši – Štrausu dinastijas komponistu mūziku. Operete ir jauno māksla, tāpēc koncertā tiksieties ar jauniem un talantīgiem gan Latvijā, gan ārpus tās dzīvojošiem latviešu solistiem un viesiem no Francijas.

Vīnes operetes dejiskā mūzika, Operetes solisti, dejotāji un orķestris... Solistu burvīgi skaistās balsis pasaules operetes „zelta fonda” mūzikā radīs saviļņojošu svētku noskaņojumu! Svētku programmā būs gan melodiski liriski un smeldzīgi, gan ugunīgi un izklaidējoši skaņdarbi – dziesmas, ārijas un dueti. Ar Štrausu dinastijas populāro mūziku Operetes orķestris Latvijā ienes Vīnes simfoniķu skaisto Jaungada svētku tradīciju. Koncertā skanēs arī populāra Paula Abrahama, Kola Portera, Imres Kalmana mūzika. Kā jau ierasts, šajā programmā būs ieskats nākošgad plānotā jauniestudējuma melodikā.

Koncertā dziedās solistu pāris no Francijas – jau Latvijā pazīstamais soprāns Silga Tīruma un viņas vīrs, tenors Pjērs Soldano; latviešu mecosoprāns Helēna Sorokina no Grācas Austrijā, soprāns Laura Purena, kas nesen kļuvusi par konkursa „Ineses Galantes talanti” laureāti; Anastasija Vorobjova, kas jau debitējusi fonda operešu iestudējumos un skatītājiem jau labi pazīstamais un iemīļotais baritons Nauris Indzeris.

Koncertā piedalīsies arī diriģents Guntars Bernāts un operetes orķestris, kā arī dejotāji.
Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

 
Nav gaidāmo pasākumu