Ziemassvētku festivāls. Koncerts ģimenei. Kaķīša dzirnavas.

”Reiz vecos laikos, kad tie labie gadi bij, vienam kaķītim bij dzirnavas. Viņas gāja dien' un nakti: murra, murra, murr ... „

Tā sākās K. Skalbes Kaķīša dzirnavas, kas godam kļuvusi par latviešu visiemīļotāko grāmatiņu. Šķiet, Skalbe kā neviens cits mūsu autors savās pasakās tik smalki tvēris tautas dvēseli, maigi uztaustot cilvēcības un piedošanas stīgas. Koncertā visai ģimenei brīnišķīgā pasaka skanēs svaigās krāsās un pasaku tēlos – uz skatuves dzīvos Baltais kaķītis, Melnais Runcis, Velni, Raganas, Suns un Govs, Pagraba meistara kundze un Inspektora kungs, vecais pavārs, princese Ilzīte un slimais Ķēniņš. Muzikālā apvienība Raxtu Raxti priecēs ar Imanta Kalniņa, Kārļa Auzāna mūziku oriģinālās aranžijās un horeogrāfe Liene Grava izaudīs deju rakstus. Marta Kristiana Kalniņa un Kristīnes Kārkles skanīgās balsis papildinās dūdas un akordeons, čells un mandolīna, ģitāra un sitaminstrumenti, un pat senais harmonijs. Bet pāri visam – pasakas galvenā doma par ticību labajam un nepadošanos, gluži kā kaķītis atbild ķēniņam:”Kāpēc vairot sāpes? Lai vairojas labāk prieks.”

Raxtu Raxti ir pašlaik Latvijā un arī daudzviet pasaulē labi pazīstama latviešu mūsdienu tautas mūzikas apvienība, kuras daiļradē sadzīvo tradīciju spēks ar mūsdienīgiem muzikāliem eksperimentiem, profesionālu un enerģijas pilnu skatuves sniegumu.

Raxtu Raxti:
Kristīne Kārkle - Puriņa - balss, vijole
Marts Kristiāns Kalniņš - balss, taustiņinstrumenti
Kārlis Auzāns - čells, ģitāra
Edgars Kārkls - akordeons, dūdas
Armands Treilihs - basģitāra
Miķelis Vīte - sitaminstrumenti
Koncerta vadītāja - Karina Bērziņa
Video māksliniece – Gita Straustiņa. Koncertā piedalās dejotāji Lauras Gravas vadībā.

 
Nav gaidāmo pasākumu